Амбициозният състав на “Спарта” (Самоводене) вече има национал! Това е защитникът Мариян Симеонов, който бе извикан в състава на националния отбор на България за аматьори за предстоящите европейски квалификации. Бранителят на “спартанците” вече се присъедини към съотборниците си от националния тим за лагер-сбор в София, откъдето групата потегли към Правец и ще се готви до старта на квалификациите.

Мариян Симеонов влезе в списъка на селекционера на аматьорския национален отбор Иван Стойчев след силните си игри в “Спарта” този сезон. Другите два отбора от областта “Локомотив” (ГО) и “Академик” нямат представители в аматьорския тим.

Симеонов взе участие в контролата срещу “Чавдар” (Етрополе), в която националите отстъпиха с 2:0. Това бе част от подготовката преди началото на квалификациите за европейското първенство в Португалия, което се провежда под егидата на УЕФА като купа на регионите..

България е домакин на евроквалификациите, които са от 16 до 20 април в Тетевен и Мездра. В събота България се изправя срещу Словакия в първа среща на стадион “Георги Бенковски” в Тетевен. На 18 април нашите излизат срещу Сърбия в Мездра, а на 20 – срещу Северна Ирландия, отново в Тетевен. Всички двубои са от 16 часа.

Турнирът за Купата на регионите се провежда на всеки две години под егидата на УЕФА. В него участват отбори, съставени от футболисти, които се състезават в даден регион на съответната страна и техният статут задължително трябва да е аматьорски.
Българският национален отбор е двукратен вицешампион на Стария континент – през 2005 г. в Краков и през 2007 г. в Сливен.

Тагове: