Изключителен успех постигна воденият от треньорката Зоя Стефанова състав на “Етър-64” за девойки младша възраст до 17 години. “Болярките” спечелиха днес Купата на България и триумфираха на финалния турнир, проведен в Хасково!

Етърки имаха малшанса да се паднат още в предварителната група с пълния с националки “Бъки”, както и с “Панагюрище”. Нашите отстъпиха трудно на габровки с 11:12 и победиха “Панагюрище” с 23:20. Така “виолетовите”, след които също има три националки – Виолета Костова, Деница Иванова и Станислава Димитрова, заеха второто място в групата.

На полуфинала нашите се изправиха срещу “Васил Левски” (Нови Пазар) и се наложиха убедително с 16:12. Така се стигна до финал отново срещу “Бъки”, който габровки едва ли са допускали, че ще загубят.

Съперникът поведе с 2:0, но оттам нататък великотърновки заиграха чудесно и обърнаха мача, като непрекъснато водеха с аванс от 3-4 гола. Почивката дойде при 12:9 за “Етър-64”, но голямата интрига дойде в самия край на мача. При 19:18 за етърки “Бъки” успя секунди преди края на изравни – 19:19, но силната игра на етърки бе увенчана с финален триумф – победен гол в самия край на мача и сладък успех с 20:19, който им донесе първото място и купата!

Две от индивидуалните отличия станаха притежание на етърки – Станислава Димитрова освен че стана голмайстор с 24 гола, взе приза за най-добър ляв гард, а Мирела Павлова – за ляво крило.

„Момичетата играха страхотно. През цялото време водехме в резултата, като в един момент авансът ни бе четири гола, а полувремето спечелихме с 12:9. Турнирът бе тежък, защото в рамките на един ден трябваше да изиграем четири мача, но децата показаха необходимата физическа подготовка и издържаха физически и психически”, разказа  Зоя Стефанова. Тя заяви, че е доволна, като в отделните срещи в игра са били всички хандбалистки и благодари на ръководството на клуба, че е осигурило всички необходими условия. На ниво са били вратарките Виолета Христова и Ивона Петкова, както и Станислава Димитрова, най-резултатна на финалите с 24 гола, Деница Иванова, Дария Събева, Петя Кръстева, Кристина Стефанова, Мирела Павлова, Ренета Ангелова и Първолета Димова.

Така в два поредни дни “Етър-64” нанесе сериозен удар на габровския “Бъки”. Това са и първите златни медали, спечелени от треньорката Зоя Стефанова, чийто отбор показа нагледно, че има страхотен потенциал!

Станислава Димитрова с приза за ляв гард и голмайстор, Мирела Павлова - за ляво крило, треньорката Зоя Стефанова и капитанът Деница Иванова с купата на България.

Тагове: