Тимът на "Калоян" бе безмилостен на леда

 

Отборът на „Калоян” спечели първия финален мач за шампионската титла в Балканската хокейна лига. Хокеистите на великотърновския „Калоян” (или „Етро”, под каквото име отборът участва в първенството) стигнаха до финал с НСА, след като в полуфиналните плейофи изненадаха лидера от редовния сезон „Ледените дяволи”, като ги биха първо с 4:2, а във втория мач – и с 1:0.

В събота бе и първият от двата финални мача за златните медали. От 21.00 ч. в зимния дворец на спорта в столицата „Калоян” надигра НСА с 3:1 след превъзходство през целия мач! Великотърновска агитка подкрепяше хокеистите в залата.

Първата третина завърши без голове – 0:0. В началото на втората Ганчо Маринов откри резултата за „болярите”, но малко след това съперникът изравни. До края на срещата обаче „Калоян” наложи превъзходството си и отбеляза два отлични гола чрез Павлин Костадинов, които му донесоха победата с 3:1!

Втората среща е в неделя от 19:00 ч. на ледена пързалка „Славия”. Евентуална победа в нея означава шампионска титла. Тя би била изключителен успех за Павлин Костадинов и съотборниците му, които във Велико Търново нямат условия за развитие на хокей и въпреки много трудности и кадрови проблеми участват в първенството.

Видео от края на мача можете да видите тук:

Тагове: