В много динамичен и интересен мач “локомотивите” от Горна Оряховица и Мездра завършиха наравно 1:1, като в процеса на мача всеки от тях можеше да грабне победата. Срещата по програма трябваше да е в Мездра, но двата клуба размениха домакинствата си още през есента.

Още в 5-ата минута горнооряховци стигнаха до фаул, при който щатният вече изпълнител Румен Иванов прати топката на сантиметри от гредата. Хубав пробив на Мирослав Гавазов завърши в 8-ата минута с удар, който вратарят на гостите извади в корнер.

Мездренци обаче също атакуваха опасно и в 19-ата минута Георги Иванов принуди опитния вратар Асен Борисов с последни сили да вади в корнер. Най-динамични бяха последните минути на полувремето – в 43-ата Кристиян Кузманов намери Тодор Господинов, който от пет метра би над вратата. В ответната атака пък се стигна до фаул за гостите и отново Георги Иванов принуди вратаря Борисов да спасява.

След почивката темпото поспадна и положенията вече не бяха много, но пък паднаха головете. В 56-ата минута Мартин Радев вкара страхотен гол за “Локо” (ГО), като от 35 метра отправи бомбен шут фронтално срещу вратаря и през ръцете му топката влезе в мрежата – 1:0. До края горнооряховци не спряха да търсят втори гол, като най-фрапантното положение бе в 86-ата минута. След центриране на Любо Стефанов резервата Христо Петков с два поредни удара нацели първо лявата, а после дясната греда и накрая топката излезе в аут.

Така се стигна до 88-ата минута, когато при една контраатака Цветанов изравни и попари домакините. На всичко отгоре в даденото от рефера продължение Петър Златков от “Локо” (Мз) се измъкна от защитата и можеше да вкара за 1:2, но Асен Борисов отново с последни сили спаси.

“Локо” (ГО): Борисов, Стефанов, Радев, Бакьов, Маринов, Кузманов, Пл. Иванов, Гавазов, Господинов (46 Стайков), Р. Иванов (85 Пл. Петков), Бакърджиев (60 Хр. Петков).

Тагове: