Велин Кефалов:

„Съжалявам, че пак не можахме да вкараме”

– Г-н Кефалов, коментарът ви за мача?

– Съжалявам много, има и такива мачове… За жалост пак не съумяхме да вкараме нито едно от създадените положения и пак завършихме 0:0. Не можем да изиграем два мача с един и същ състав, преследват ни проблеми, все се въртят на постовете и е нормално да няма синхрон.

Убеден съм, че имаше нарушение за дузпа срещу Петров, а му дадоха картон за симулация, но в крайна сметка съдиите решават.

Опитваме се да водим играта, но гостите са опитен отбор, знаехме силите им. Знаех как ще играят, че ще се затворят и ще чакат ние да сгрешим. Първото място не ме интересува, най-важното е да има игра, тогава ще дойдат и резултатите.

– Гостите обаче имаха три чисти положения след почивката, как ще ги коментирате?

– Как ще ги коментирам ли? Ние бяхме по-дейният отбор, който търси гола и бе нормално да се създадат пространтства за противника. При положение, че са добър отбор, нормално е да имат положения. Но ако не се лъжа, първият им удар бе чак в 41-ата минута. Така че дайте да не се захапваме и да търсим под вола теле.

– Все пак това е трето поредно 0:0 у дома?

– Вече казах, че съжалявам, че не съумяваме да реализираме създадените положения. Ако някой мисли, че може направи футбол на тази нива, която е стадион „Ивайло”, нека да дойде.

Димитър Манолов:

„Играта бе престъпна! Всеки ще си понесе заслуженото!”

„Тези играчи са престъпници! Нямам думи. Ще си понесат заслуженото! Не влизам вътре в съблекалнята, защото не знам какво ще направя… Или ще се осъзнават и ще започнат да си вършат работата, или ще си заминават. Нямам представа защо не успяват да вкарат. Създали сме им условия, направили сме селекция, всичко им е както трябва… Да, Симитли са добър отбор, но ние имаме амбиция и тя трябва да се гони. Всичко от страна на собствениците и ръководството е направено, от треньорите.

Играта ни беше пълна трагедия. Всички до един бяха трагедия, един отбор не трябва да играе по този начин. Един колектив не трябва да има такова поведение.

На първо време ще бъдат глобени всички до един. Още предния понеделник ги предупредих. На почивката също им го казах. Ако трябва, ще играя с пет човека и с юношите старша възраст, но ще преследвам целта до последно. Но това нещо няма да го допусна повече. Ще имам персонален разговор с всеки един и сто процента всеки ще си понесе заслуженото!

Тези хора, които си оставиха работата и дойдоха да гледат „Етър”, трябваше да видят отбор, който да преследва победата на всяка цена. Мен от спортно естество не ме интересува, аз искам да виждам характери! Не знам какво липсва, но при всички случаи има грешка. Ще я търсим, ще говоря с треньорите. Има грешка, но тя не е в моя компютър.”

Юрий Васев – треньор на „Септември”:

„Изпуснахме да ви бием. Имате невероятна публика!”

„Не съм доволен от резултата, защото през второто полувреме пропуснахме 3-4 чисти гола. Ние сме отборът с най-много точки на чужд терен. Играхме добре и можехме да вземем победата. Нямаме амбиции за „А” група, играем си мачовете, изградили сме един добър отбор, който играе здраво и задружно и неслучайно сме на това място в класирането.

Жалко, че нямаме една подкрепа като на великотърновската публика. Аз съм впечатлен, рядко се случва по българските стадиони отборът да не върви, а да има такава подкрепа по трибуните. Феновете ви вдигат отбора на крака.”

Тагове: