В “Етър” очакват отборът да стане едноличен лидер в класирането след поредния 19-и кръг на Западната “Б” група. “Виолетовите” приемат в събота от 15.00 ч. на стадион “Ивайло” третия в класирането “Септември” (Симитли), а конкурентът им “Ботев” (Враца) ще има тежко гостуване в Банско. Това прави победата задължителна.

“Мачът е крайно важен за първото място, трябва да го спечелим. Това ще се отрази и върху самочувствието на момчетата. Предишната седмица в Своге играчите се постараха и дадоха всичко от себе си. Победата беше крайно необходима и я спечелихме, сега трябва да бием и у дома след двете поредни нулеви равенства”, коментира прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

Практиката с предварителната продажба на билети се запазва за целия пролетен полусезон. От тази вечер билетите ще бъдат пуснати в продажба в магазините на търговската верига ЦБА и веригата заведения “Бианко”, както и в кафе-клуб “Джак”. Те отново са със специални флайери за мача, отново има и плакати за срещата.

“Въпреки, че събота е работен ден, вярваме, че ще има интерес към мача. Касите ще бъдат отворени от 13.30 ч., призоваваме хората да идват по-рано, за да не стават струпвания пред входовете в минутите преди самата среща”, каза още Стефан Атанасов.

Двама играчи пропускат двубоя със “Септември” – наказаният десен бек Георги Гайдаров и вратарят Марко Карканджиу. От “Етър” заявиха, че очакват съперникът да играе открит футбол. “Септември” взе четирима опитни играчи, очакваме да играят открит футбол и да стане добър мач. Нека спечели по-добрият”, заяви треньорът Велин Кефалов и призна, че “виолетовите” ще търсят ранен гол.

“Вярно е, че в Своге съм доволен най-вече от победата, а към играта имах забележки, но винаги има какво да се желае, това означава, че се развиваме. В градивен план не бях доволен, но съм доволен от старанието. Пропуските ги отдавам на напрежението. Надявам се да вкараме рано гол в събота, това ни е цел във всеки мач, за да се освободят психически. Излизаме с единствената мисъл да победим, при наш успех напрежението вече ще е в “Ботев” (Враца)”, заяви Велин Кефалов.

На пресконференцията присъстваха и футболистите Пламен Костадинов и Тихомир Кънев. Техните мнения очаквайте утре във “Велико Търново спорт”.

Тагове: