Пернишкият арбитър Стефан Спасов, известен като Пастата, ще свири съботното домакинство на етърци срещу третия в класирането „Септември” (Симитли). Това реши днес Съдийската комисия на БФС на поредното си заседание. Негови помощници ще бъдат Владислав Виденов и Александър Михайлов също от Перник. Четвъртият съдия също е от Перник – Бисер Никифоров.

Досега Стефан Спасов е свирил един мач на „Етър” – отново на стадион „Ивайло” точно преди една година, и то със същите помощници. На 24 март 2010 г. етърци паднаха с 1:2 от „Банско”. Подробности за този мач тук:

https://sport-vt.com/etar-padna-na-ivaylo-i-ne-uspya-da-zapishe-peti-match-bez-zaguba.html

Другото дерби в групата между „Банско” и „Ботев” (Враца) е поверено на Александър Михайлов от София. Любопитното в този наряд е, че негов асистент е Мартин Венев, а четвърти – Даниел Захариев от София. Последните двама бяха само преди два дни и на мача „Спортист” – „Етър”, като търчеферът спря заради засади две-три чисти контраатаки на етърци след почивката.

Днес бяха оповестени и решенията на Дисциплинарната комисия на БФС. Пореден играч на “Етър” се оказа наказан заради натрупани картони. Това е Георги Иванов Гайдаров, наказан за 1 мач и глобен със 125 лв.

Тагове: