Най-накрая етърци успяха да зарадват верните си фенове с вчерашната победа като гост над „Спортист“ в Своге. Атмосферните условия бяха отлични както за игра така и за приятна екскурзия до града на шоколада. Специално за мача от Велико Търново пътуваха 4 коли, а с влак пристигнаха хора от различни краища на България. Не само те подкрепиха любимия тим обаче. Имаше и ентусиасти,  които изминаха близо 50 км път от София до Своге с колела само и само за да подкрепят любимия „Етър“.

С началото на мача започна и бурната подкрепа. В началото Своге приложиха домакински натиск, който за радост на феновете беше без резултат. След това етърци започнаха да търсят гола. Пробивите на Стамен Ангелов отново тормозеха противниковата защита, а опитният Екундайо Джайеоба се преборваше успешно за всяка топка в центъра и раздаваше извеждащи пасове. Голмайсторът Тихомир Кънев търсеше пролуки в отбраната на Своге. В 10-ата минута намери такава и получи центриране от Стамен Ангелов. Плонжът на Кънев завърши с удър с глава, но топката мина на сантиметри от лявата греда. Това беше най-големия пропуск за първото полувреме.

Тишо се пробва на два пъти и от пряк свободен удар. При първото му изпълнение топката за малко не уцели дясната греда, а при второто – вратарят на домакините Гаджев успя да избие с мъка.
На полувремето дори и главният рефер Вихрен Манев е споделил пред виолетовите футболисти, че е приятно изненадан от силното присъствие на агитката.

През второто полувреме етърци дадоха инициативата на домакините. За тях чисти положения пропуснаха Лаков и Георгиев, който се озова сам срещу вратата, но не обработи добре коженото кълбо и стреля неточно. При положението на Лаков болярският лъв Венцислав Димитров с поредната си блестяща изява в двубоя доказа, че заслужава да играе в по-горното ниво на родния футбол.

Щастливият миг за всички виолетови сърца дойде в 76-ата минута, когато влезлият от резервната скамейка Симеон Баев завърши контрата започнала от избитата топка на Венцислав Димитров. Гостуващите фенове изпаднаха в делириум и запалиха факлите. До края на двубоя домакините търсеха с всички сили изравнителен гол, а контрите на гостите на няколко пъти  бяха спирани със засада. В самият край удар на Баев от малък ъгъл бе отразен от Гаджев.

След последния съдийски сигнал, игралите с бели фланелки футболисти на „Етър“, поздравиха феновете и чуха за пореден път мощното „Етър, Етър …“, което през целия мач ехтеше из гористата местност на градския стадион в Своге.

Очаквайте видео материала на Ангел Ганцаров!