„Спарта“ (Самоводене) приема един от двата лидера в Северозападната “В” група „Ботев“ (Козлодуй). Тимът вече ще играе мачовете си на своя стадион в Самоводене.

След победата на чужд терен в Мездра, отборът е страшно амбициран за успех и срещу козлодуйци. „Имаме да им връщаме на Козлодуй, убеден съм, че ще им е трудно“, закани се Димитър Манолов.

За рефер на мача Зоналният съвет на БФС изпрати Георги Йорданов от Габрово с помощници Даниел Ников и Енчо Енчев. Четвърти съдия е Георги Давидов от В. Търново, а делегат – шефът на Дисциплинарната комисия проф. Михаил Харалампиев.

Халфът Красимир Гавазов е наказан и пропуска мача, контузени играчи няма. „Чака ни тежък мач, „Ботев“ е добре подготвен, но не означава, че няма да играем за победа. „Спарта“ е определено по-силен от есента, при евентуална победа си отваряме шанс за минимум третото място“, заяви треньорът Борислав Евтимов.

Срещата е днес от 15 ч., входът е свободен, а интересът към дербито е сериозен и се очаква доста публика в Самоводене.

Горнооряховският “Локомотив” също приема труден съперник – “Ботев” (Димово), докато свищовският “Академик” се готви с за убедителен успех над аутсайдера “Локомотив” (Дряново).

XVII кръг, 13 март, неделя, 15.00 ч.

Торпедо (Борован) – Спартак 1919 (Плевен)

Левски – Трявна

Бдин (Видин) – Балкан (Белоградчик)

Локомотив (Горна Оряховица) – Ботев (Димово)

Янтра (Габрово) – Локомотив (Мездра)

Спарта (Самоводене) – Ботев (Козлодуй)

Академик (Свищов) – Локомотив (Дряново)

Ситомир (Никопол) – Гигант (Белене)