Тръгваме за поредна победа, обявиха Борислав Евтимов, Светослав Караиванов и Мариян Симеонов.

Дерби предстои в поредния кръг на “В” група, като “Спарта” (Самоводене) приема един от двата лидера “Ботев” (Козлодуй). “Спартанците” започнаха лятото участието си с две загуби с по 2:0 от “Локо” (Мз) и “Ботев”, а сега вече си върнаха на Мездра там с 0:2. Амбициите им са да вземат реванш и от другия силен тим.

Мачовете на “Спарта” вече ще са на стадиона в Самоводене. “Като видях на какви стадиони гостувахме през есента, реших, че е по-добре да си играем на нашия, който отговаря на всички изисквания на БФС. Правя го заради хората от Самоводене. Имаме да им връщаме на Козлодуй, убеден съм, че ще им е трудно”, закани се Димитър Манолов. Плакати за мача са разлепени във В. Търново, Самоводене, Първомайци, Ресен…

Халфът Красимир Гавазов е наказан и пропуска мача, контузени играчи няма. “Чака ни тежък мач, “Ботев” е добре подготвен, но не означава, че няма да играем за победа. “Спарта” е определено по-силен от есента, при евентуална победа си отваряме шанс за минимум третото място”, заяви треньорът Борислав Евтимов.

На пресконференцията бяха и футболистите Светослав Караиванов и Мариян Симеонов. “Радвам се, че тръгнахме добре, има настроение в отбора. На мен ми беше паднал гардът, бях изнервен, но вече съм много по-спокоен. В Мездра имаше много провокации, но вече не им се поддавам”, коментира Караиванов.

“Надявам се да победим, дано и късметът да е с нас. На 22 г. съм, надявам се да израствам с играта си и да заиграя в по-голям отбор”, каза защитникът Мариян Симеонов. Срещата е в неделя от 15 ч., входът е свободен.

Тагове: