Тежко гостуване предстои на “Етър” в Своге в мач от поредния кръг на “Б” група. Етърци вече са лидер в класирането, а гостуват на “Спортист”, който заема третата позиция. От тима се отнасят с нужното уважение към качествата на съперника. Още преди време Велин Кефалов заяви, че за него Своге е по-силен отбор от “Ботев” (Вр).

“Съперникът ни е класен тим и няма да ни е леко. Трябва да защитим мястото, на което се намираме. Когато си на върха, напрежението е по-голямо. Но “Етър” отива за победа. Надяваме се на подкрепата на фенклуба”, заяви Димитър Манолов.

“Етър” тръгва за мача утре. “На играчите са осигурени всички необходими условия, лагер, тренировка в петък в часа на мача. Очакванията ми са за добра игра и победа. Понякога има и спортен шанс. В Своге винаги сме играли на добро ниво, надявам се да продължим традицията”, каза Стефан Атанасов.

В “Етър” най-много се надяват съперникът да играе футбол, а да не се окопава пред голлинията си с десет души, както напоследък действат всички срещу тима, включително и досегашният водач “Ботев” (Вр). “За мен наистина “Спортист” е добър отбор и се надявам да играе футбол. Така ще може да спечели наистина по-добрият”, заяви Велин Кефалов.

След трите поредни нулеви ремита треньорът сподели, че липсва концентрация пред гола, както и късмет, и ще продължава да търси най-удачния тактически вариант. Трима играчи отпадат от групата за мача. Илко Трифонов е наказан, а Марко Карканджиу и Стефан Харлов са болни и на антибиотици. Мартин Димов си е част от “Етър”, просто за всеки мач търся подходящите изпълнители, поясни Кефалов.

“Етър” обаче се раздели с халфа Павел Алексиев по взаимно съгласие и той се е прибрал в Бургас. “Момчето има семейни проблеми и помоли да напусне, ние проявихме разбиране. Губим един добър футболист”, каза Димитър Манолов.

На пресконференцията присъстваха и футболистите Петър Ванков и Стамен Ангелов. Техните мнения очаквайте утре!

Тагове: