Столичният рефер Вихрен Манев ще свири гостуването на „Етър” в Своге в събота от 19-ия кръг на Западната „Б” група. Това реши Съдийската комисия на БФС на днешното си заседание. Помощниците на Манев също са от София – Мартин Венев и Антон Терзиев, както и четвъртият съдия – Даниел Захариев.

Вихрен Манев досега е свирил един мач на „Етър” – домакинство срещу „Рилски спортист”, завършило 1:1 през 2008 г. Етърци откриват с гол на Аврионов, а след почивката Манев тотално свири за гостите и в последната минута Калин Щърков изравнява, а публиката на стадион „Ивайло” изпраща реферите с възгласи „Мафия”.

Дисциплинарната комисия на БФС пък оповести наказанията след порeдния 18-и кръг. От съперника „Спортист” (Своге) наказан за 1 мач е защитникът Стоян Тодоров, за който някои медии написаха как уж реферът му казал, че не трябва да играе срещу „Етър”.

От „Етър” обаче е наказан халфът Илиян Трифонов и също пропуска мача. Не е ясно какво му е казал Богомил Маринов – Мечката при показването на картона. От конкурента за влизане в елита „Ботев” (Вр) пък за 1 мач е наказан капитанът Росен Ванков.

Съдийски назначения:

На 12 март (събота) от 15:00 часа

Чавдар (Етрополе) – Вихрен (Сандански)

Ангел Баялцалиев, Пл. Георгиев, В. Главински

Септември (Симитли) – Пирин (Гоце Делчев)

Иван Кирилов, Мил. Станев, М. Балулов

Спортист (Своге) – Етър (Велико Търново)

Вихрен Манев, Март. Венев, Ант. Терзиев

Ботев (Враца) – Чавдар (Бяла Слатина)

Ивайло Стоянов, Ал. Дамянов, Г. Тодоров

Малеш (Микрево) – Банско

Георги Кабаков, Т. Пандарски, Дим. Манолов

Тагове: