На трето място в крайното класиране в „А” елитна североизточна група завърши „Царевец- 19”. В последния кръг великотърновските волейболисти отстъпиха с 2:3 гейма при гостуването си на лидера „Попово”. За домакините това бе шеста поредна победа от 6 мача и в плейофите те ще срещнат тима на Белоградчик.

Ден преди мача в Попово отборът на „Казанлък” обяви, че няма да излезе в домакинската си среща с „Калбо” и на шуменци бе присъдена служебна победа с 3:0 гейма. При тази ситуация „Царевец- 19” се нуждаеше от два гейма, за да завърши трети и от победа за продължаване в плейофите.

„Участие в плейофите щеше да ни струва поне 2 000 лева, затова решихме да вложим тези средства в детско-юношеската школа, вместо да ги даваме за безсмислени срещи, както бе миналата година. Целта ни бе да спечели два гейма в Попово и я постигнахме. Имахме сили да нанесем първо поражение на домакините, но не пожелахме”, коментира Диана Иванова.

Срещата в Попово бе прекрасен завършек на шампионата в североизточната група. Двата тима набързо си размениха по един гейм, като в първата част домакините спечелиха с 25:18, а във втората великотърновци бяха още по- убедителни и победиха с 25:17. В третата част инициативата отново бе на страната на „Попово” и при второто техническо прекъсване лидерите имаха комфортен аванс, който им позволи да затворят гейма с 25:17.

Напълно преобразен отбор представляваше „Царевец-19” в четвъртия гейм, като още в началото дръпна с 3-4 точки и водеше в резултата при двете технически прекъсвания, а в края надделя с 25:19. В тайбрека великотърновци не оказаха съпротива и очаквано загубиха с 15:7.

„През втория полусезон показахме, че имаме отбор за участие в по-горна група. Успяхме да изградим един много добър колектив и това ме радва повече отколкото постигнатите победи. Надявам се, че новият кмет ще погледне с по- добро око на волейболната игра, защото това е най-масово практикуваният спорт в община, което се потвърждава и на ученическите игри”, завърши президентът на ВК „Царевец- 19”.

„Попово” – „Царевец-19” 3:2 (25:18, 17:25, 25:17, 19:25, 15:7)

„Царевец-19”: Илиев, Симеонов, Тодоров, Зарков, Г.Димитров, Крумов, Петров-либеро (И. Димитров, А. Тотев).

Тагове: