В БФС са доста подозрителни към постъпили жалби от редица от отборите в “Б” групите във връзка с решението да бъдат анулирани резултатите на отказалите се тимове, съобщи sportal.bg. Както е известно, някои от участниците се жалват, защото сега беше направено ново класиране.

На служителите в централата обаче е направило впечатление, че жалбата е напълно еднаква от всички отбори и сега предстои проверка дали авторът всъщност не е един, а останалите клубове просто да са я копирали. Съмненията са, че става въпрос за претендент за промоция в елита, който се чувства ощетен от отнемането на точките.

В Западната „Б” група се отказа „Ком-Миньор” (Берковица), което доведе до отменането на точките, спечелени срещу този състав. По този начин „Ботев” (Враца) и „Етър” са начело с по 28 точки, но врачани имат по-добър баланс в директните двубои.

Много по-голяма бъркотия обаче се получи в Източната „Б” група, където в рамките на няколко дни бяха анулирани резултатите на „Дунав” (Русе) и „Черноморец” (Балчик). След пренареждането на класирането с останалите отбори начело са „Лудогорец” и „Доростол” с по 22 точки, пред „Поморие” и „Спартак” (Пловдив) с по 21.

Апелативната комисия на БФС ще се събере в сряда, за да разгледа жалбите и ще обяви окончателното решение на футболната централа по казуса.

Тагове: