Хандбалистките на „Етър- 64” ще играят за 11-и път финал за купата на България утре. Ако великотърновки победят отбора на „Шумен- 98”, който в другия полуфинал днес отстрани ХК „Хасково” с 30:23, което е повече от сигурно, спечеленият трофей ще е девети за тях. Така във вечната ранглиста на родния женски хандбал клубът от старата столица ще стане втори по завоювани купи на България. Първи е несъществуващият вече отбор на ВИФ „Г. Димитров” с 10 отличия. Седем от купите са акостирали в старата столица през периода, в който начело на отбора е Йонка Генчева.

Днес „виолетовите”  се справиха с лекотана полуфинала с тима на „Локомотив” /Варна/ с 40:21. Разликата обаче бе натрупана през втората част. През първата, след като дръпнаха бързо с 4:1, етърки се отпуснаха и започнаха с лекота да пропиляват възможностите, които създаваха. Така на полувремето резултатът бе само 17:13 в тяхна полза. Това наложи през паузата между полувремената да бъде направен по- сериозен разбор и след нея нещата тръгнаха в познатото русло. Великотърновки наложиха тотално надмощие и само за десетина минути си осигуриха крайния успех, след което в игра влязоха всички млади момичета от резервната скамейка. Те също продължиха да трупат аванс и окончателно отказаха варненки от надеждите за финал.

„Етър-64”: Николова, Богданова 13, З. Стефанова 7, Семерджиева 7, Стоилова 4, Коцева 2, Дончева 1 (Александрова, Зорн. Стефанова 1, Цветанова 1, Димитрова 3, Д. Иванова 1).

Тагове: