Предлагаме ви мненията на старши треньорите на “Ботев” (Вр) и “Етър” Сашо Ангелов и Велин Кефалов, както и на Мирослав Миндев, на пресконференцията след края на срещата.

Сашо Ангелов:

– Оценката ви за дербито?

– Хубавото е, че спечелихме точката, не загубихме мача. Не се получи добър мач, определено не съм доволен от моите футболисти. Имам забележки към тях. Дори и да бяхме победили, нямаше да го заслужим.

– И головите положения бяха малко…

– Абсолютно. „Етър” ни превъзхождат по голови положения плюс една греда. Но така е във футбола. Трябваше да покажем по-голяма агресивност в нападение. За четвърти път съм във Велико Търново и още не съм загубил мач. Но дали съм тук или във Враца, ще подхождам по един и същ начин.

– Има ли фаворит за първото място?

– Не мога да ви отговоря на този въпрос, защото не знам класирането. Кой колко точки има. Ще съм наясно, когато получа писмо.

– Все пак с победата във Враца и равенството тук трябва да сте доволни от точката?

– Абсолютно. Задачата минимум беше да не загубим. Но съм изненадан от „Етър”, трябваше да проявят повече агресивност.

– Как намираш обстановката на „Ивайло”?

– Перфектна. Има голяма промяна от преди. Е това трябва да е в българския футбол. Очаквах провокации от трибуните      , но нямаше нищо такова. Беше перфектна футболна обстановка, жалкото е, че футболът не беше на това равнище, което публиката заслужаваше.

Велин Кефалов:

– Мнението ви за мача?

– Мисля, че през 90-те минути на терена имаше един отбор – „Етър”. „Ботев” (Враца), които досега бяха първи – това ако е футбол, имат малко погрешни представи. Но да оставим съперника настрани. Доволен съм донякъде от играта, най-вече в дефанзивен план. Отборът на „Ботев” не успя да ни застраши с нищо. Жалко, че изпуснахме ситуации, които можеше да решат мача, но така е във футбола. Животът продължава.

– Какво казахте на главния съдия веднага след края на срещата?

– Само го попитах ако даден футболист за една минута направи две нарушения, едното от които е задържане, а второто влизане отзад – червен картон ли е или не?

– Как ще коментирате ситуацията с Миндев в 81-ата минута при центрирането на Баев?

– Това го оставям на главния съдия. За мен беше чиста дузпа, но в крайна сметка аз не вземам решенията. Лошото е, че не стана стойностна игра, но все пак нашият отбор владееше инициативата и търсеше до последно победата. В крайна сметка не успяхме да реализираме поне едно от създадените положения.

– Смяната на Генов от какво беше продиктувана?

– Това е моя преценка, търсех промяна в офанзивен план, но за жалост не го постигнах с влизането на Петров. В крайна сметка влезе Джейеоба, който можеше да реши мача.

– Отсъства ли креативният футболист в „Етър”, който може да реши мача?

– Липсва ни креативност в лицето на целия отбор. Всички трябва да са креативни. Не може да разчитаме само на даден футболист, който да решава мача.

– Има ли „Етър” нужда от по-голяма агресивност?

– Мисля, че бяхме достатъчно агресивни, но не успяхме да си вкараме положенията. Все още липсва синхронът, видяхте че непосредствено преди мача възникнаха проблеми и Зафиров пропусна мача. Търсех синхрона между Лапантов и Трифонов, затова не пуснах Валериев. Мисля че донякъде се получи.

– Този мач не повтаря ли последното домакинство с „Банско” – етърци искаха, но не можеха?

– Не мога да кажа, че не можем. Създадохме три-четири положения, а „Ботев” доскоро водеше в класирането. Така че не мога да кажа, че не сме играли нищо.

– Точката къде се вписва в плановете на „Етър”?

– Като ударим накрая чертата на първенството, можем да кажем къде се вписва точката.

Мирослав Миндев:

– Как видя мача?

– Врачани се бяха окопали отзад и играеха за 0:0. Аз имам претенции към съдиите, но какво мога да направя. Не ми отсъди чиста дузпа.

– Опиши положението в 81-ата минута.

– Скачам за топката пред вратата, виждам че ще играя с нея и в последния момент ме блъскат. Съперникът въобще не подходи за топката, а ми попречи аз да играя с нея. Чиста дузпа. Той после си и призна момчето, но всичко е минало. Теренът също ни попречи доста.

– Какво не достигна всъщност на „Етър”?

– Не знам точно. Явно голове. Защо не вкарахме голове – не знам. Нямахме толкова много чисти положения, те пък изобщо нямаха. Бяха дошли само да ритат топката. Искаха да рушат повече, но това е част от играта.

Тагове: