На опита на Мирослав Миндев ще се разчита в събота.

“Виолетовите” подновяват участието си в първенството с гостуване на “Малеш” (Микрево). Великотърновският тим тръгва в атака на елитната “А” група и всеки мач вече е от огромно значение за бъдещето му. Още повече, че след седмица в първото домакинство “Етър” приема водача “Ботев” (Враца).

“Ще гоним победа в Микрево, макар да знаем, че ще ние много трудно. Ще бъде отличен старт за нас, ако спечелим мача. Но все пак е футбол, дори и да не спечелим, за дербито с „Ботев“ (Враца) нищо не е загубено – самите играчи отсега имат нужната мотивация и нагласа. Нашите футболисти чакат с нетърпение 5 март и гостуването на врачани”, заяви старши треньорът Велин Кефалов.

Подготовката на великотърновци протече на два етапа – първият в домашни условия тук и вторият – двуседмичен лагер в Сандански. Отборът изигра 7 контролни срещи, резултатите от които са “на кантар”, но определено бележат прогрес. Първо в Плевен съвсем експериментален състав загуби с 1:0 от “Спартак”, после в Килифарево етърци завършиха 1:0 срещу елитния “Видима-Раковски”. На лагера в Сандански последваха две загуби с по 1:0 от “Банско” и “Пирин” (Благоевград), но след окомплектоването на тима резултатите станаха съвсем други. Първо като гост бе разбит с категоричното 3:0 “Вихрен” (Сандански), после след завръщането етърци добавиха победи над “Янтра” с 1:0 и “Спарта” с 4:0. Така активът от контролите е 3 победи, 1 реми и 3 загуби, с голова разлика 9:4.

Селекцията бе ударна. На мястото на освободените петима играчи – Явор Генчев, Тихомир Антонов, Димитър Кушев, Георги Христов и Мишо Аврионов бяха привлечени девет нови попълнения.

От “Светкавица” се завърна вратарят Радослав Рашков, привлечени бяха и подписаха договори Павел Алексиев, Стамен Ангелов, Мирослав Миндев, Владимир Зафиров, Цветомир Валериев и Ивелин Янев. Към тези седем има и още двама – през следващата седмица ще бъде картотекиран халфът Симеон Баев от “Ботев”(Криводол), а другият е Куаме Фидел, за чиито права “Етър” се разбра с “Ком-Миньор” (Берковица), но още има да оформя документи за картотекирането му.

Мачът с “Малеш” е в събота от 14 ч. в Микрево – двехилядно село в община Струмяни, на 11 км от Сандански. Макар и новак в групата, отборът му играе много успешно и е пети, само на 3 точки от етърци. “Разучили сме “Малеш”, гледах мача им с “Литекс”, имаме и видеокасети с техни срещи. Със сигурност няма да ни бъде леко”, заяви треньорът Велин Кефалов.

Срещата ще бъде ръководена от столичния рефер Калин Людмилов. Помощници на Людмилов ще бъдат Николай Кънчев и Николай Георгиев, а четвърти съдия – Бисер Никифоров от Перник. Дано реферът е на кадем, тъй като свири още първия мач след идването на новото ръководство начело с Димитър Манолов и треньора Велин Кефалов – на 25 септември на стадион „Ивайло” мача със „Спортист” (Своге), завършил 2:0. От този мач започна и победната серия на „виолетовите”, която не е прекъсвала до днес.

Тагове: