Официално представяне на футболния тим на “Етър” за започващия полусезон предстои на 19 февруари на стадион “Ивайло”. То ще стане преди контролната среща със “Спарта” (Самоводене), чийто състав също ще бъде представен.

От клуба предвиждат церемония, която ще започне в събота от 14.00 ч. на “Ивайло” непосредствено преди мача. Организаторите предвиждат двата тима да излязат с техните химни, като пред публиката ще бъдат представени новите попълнения.

В “Етър” това са Мирослав Миндев, Владимир Зафиров, Цветомир Валериев, Ивелин Янев, Стамен Ангелов, Павел Алексиев. С отбора се готвят и Симеон Баев, чиито права ще бъдат оформени следващата седмица, както и Куаме Фидел, който още има проблеми с документите. Деветият нов – вратарят Радослав Рашков, всъщност се завръща от “Светкавица”.

С доста обновен състав е и тимът на “Спарта” (Самоводене). Там новите имена са Ивайло Михайлов от свищовския “Академик”, защитникът Тихомир Антонов от “Етър”, халфът Станислав Станиславов, който е юноша на “Литекс” и игра в “Павликени” и нападателите Тодор Шиков – юноша на “Етър”, за последно бе в “Ботев” (Златарица), и нигериецът Ричард Одороо, играл в “Хебър” (Пазарджик) и “Левски” (Елин Пелин). Тимът от Самоводене се раздели със Стойчо Иванов, Атанас Евтимов, Йордан Димитров и Даниел Мишев.

Както вече писахме, ръководството на “Етър” има идея мачовете на тима да се предават с пряк коментар на живо и да могат да бъдат слушани в интернет. Пресслужбата на клуба работи по въпроса, като в предстоящата контрола ще бъдат направени проби, а идеята трябва да стане факт за първото домакинство срещу “Ботев” (Враца) на 5 март.

Преди съботния мач срещу “Спарта” възпитаниците на треньора Велин Кефалов обаче ще направят още една проверка. Тя е утре от 14 ч. на терена в Леденик и ще бъде срещу петия в Северозападната “В” група “Янтра” (Габрово). Негов наставник отскоро е великотърновският треньор Радия Дойчев. Треньорският щаб ще пусне за утрешния спаринг два различни състава за двете полувремена.

Нов треньор има вече в клуба, което поема работата на заминалия в София Ивайло Димитров – Руския. Това е 37-годишният великотърновец Емил Георгиев, който поема работата с юношите младша възраст, набор 1995 г. Това е една от най-перспективните формации на “Етър”, този сезон тя е преотстъпена на “Спарта” (Самоводене).