С картотеки за великотърновския “Етър” се сдобиха шестима нови попълнения на тима, след като документите им официално бяха внесени в Българския футболен съюз. Днес прокуристът на клуба Стефан Атанасов бе в БФС и картотекира новите играчи.

Става въпрос за дошлите от “Черноморец” (Балчик) бивши играчи на елитния “Сливен” Мирослав Миндев, Владимир Зафиров, Цветомир Валериев и Ивелин Янев. Освен тях в “Етър” официално вече са и дошлите от “Равда” двама играчи от бургаската школа Стамен Ангелов и Павел Алексиев. Следващата седмица ще бъдат внесени документите на скъсалия с “Ботев” (Криводол) офанзивен халф Симеон Баев.

Осмото ново попълнение е вратарят Радослав Рашков, който си е собственост на “Етър”, но през последните година и половина бе под наем в “Светкавица” (Търговище). Деветият нов играч, който тренира с етърци, е тъмнокожият нападател Куаме Фидел, за чиито права “Етър” се разбра с досегашния му клуб “Ком-Миньор” (Берковица), но още има да се оправят различни документи около статута му.

На този етап освободените от великотърновския клуб са петима, като с всички “Етър” се разделя по взаимно съгласие. Първо си тръгнаха Тихомир Антонов и Явор Генчев, после бе освободен Мишо Аврионов, а в началото на тази седмица клубът се раздели и с Димитър Кушев и Георги Христов. На този етап селекцията сесчита за приключена, но не е изключено да има и още някой освободен футболист, тъй като групата трябва да бъде редуцирана до оптималните 24 футболисти.

Тагове: