С един бронзов медал от държавния личен шампионат по свободна борба за момчета в Сливен се завърнаха великотърновските борци. В града на Стоте воеводи, европейският вицешампион за юноши от 2000 г. и настоящ треньор в „Царевец Етър-93” Станислав Денчев заведе трима борци, а региона бе представен от общо 13 млади състезатели.

На трето място при най- леките в категория 32 кг се нареди Стефан Петров от „Царевец Етър- 93”, който с представянето си отсрами областта. Седмокласникът в ОУ „Св. Патриарх Евтимий” с убедителна борба стигна до полуфинала, където имаше малшанс да срещне бъдещият шампион. Петров бе равностоен на Серкин Али от „Крепост” (Стремци), на когото отстъпи минимално и се окичи с бронзов медал. Съотборниците му Рафаил Вачев и Мартин Иванов са съответно десети и двадесет и първи в кат. 59 кг.

Другият великотърновски клуб „Етър-Аякс” бе представен от Иван Иванов, който трябваше да се задоволи с петнадесето място в кат. 59 кг.

Станислав Бояджиев от „Локомотив” (Горна Оряховица) бе близо до медал, но остана на пето място в кат. 35 кг. При най- тежките в кат. +85 кг Еньо Рачев е девети, Сезгин Минчев е петнадесети до 42 кг.

От борците на „Дан Колов” (Елена) най-предно класиране има Иван Маринов дванадесети в кат. 73 кг, а Анатоли Христов и Драгомир Гуцов са седемнадесети и деветнадесети в кат. 47 кг. Останалите борци от региона не успяха да влязат в двадесетицата в своите категории.