"Болярско село" спечели турнира в ДКС "В. Левски".

"Алпласт" загуби финалния мач с 6:3.

Общ награден фонд от 1000 лв. ще си разделят най-добрите отбори в завършващия днес зимен турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”. Победителят в турнира ще получи 400 лв., а финалистът – 300.

До финала днес достигнаха съставите на “Алпласт” и “Болярско село”, мачът е от 19.00 ч. В полуфиналите „Алпласт” надделя с 2:1 над „Лозен”, а „Болярско село” завърши 0:0 с „Поликраище” и след по 9 изпълнени дузпи драматично би с 4:3.

Двата отстъпили в полуфиналите състави “Поликраище” и “Лозен” играят днес от 18.00 ч. за 3-4 място. Премията за отбора, влязъл в тройката, е в размер на 200 лв.

Отборите ще бъдат наградени от председателя на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов и секретарят Страцимир Тинчев, както и от съорганизатора на турнира Община Велико Търново.

Две са индивидуалните награди – по 50 лв. ще получат най-добрият вратар на турнира и голмайсторът. Оспорван е спорът за първото място при стрелците. С 11 гола води Илиян Димитров от “Алпласт”, но заради червения си картон ще пропусне финала. Втори с 10 гола е Петър Рачев, който ще води “Поликраище” срещу лозенчани. С 9 гола пък е Игнат Игнатов, който също има още един мач – с “Болярско село” срещу “Алпласт”.

Съдии на двата финални двубоя ще са Красимир Ангелов и Венцислав Кознички, съобщиха от Съдийската комисия към ЗС на БФС.

3-4 място: “Поликраище” – “Лозен” 2:0

В първите минути голове още не са паднали. Един пропуск направи Николай Боянов от “Поликраище”. Минута след това Петър Рачев стреля високо над вратата, а в 5-ата минута греда удари Николай Боянов. В 12-ата минута обаче Петър Рачев откри резултата с точен удар – 1:0. След това в 19-ата минута отново той пропусна да удвои след удар с глава. “Лозен” също имаше своите шансове чрез Терзиев и Монин.
През второто полувреме “Поликраище” започнаха да търсят в предни позиции най-вече Рачев, за да му помогнат в борбата при голмайсторите. При поредна атака в тяхна полза в 27-ата минута голмайсторът не успя да уцели топката на 3 метра от вратата. “Лозен” се опитаха да изравнят като най-деен в редиците им беше Йордан Кабакчиев, който първо пропусна в 29-ата минута, а 3 мин. след това силният му удар от 9-я миятър бе париран от вратаря Цветанов. 5 минути преди края Петър Рачев вкара и дванадесетия си гол, като реши и мача и може би голмайсторския приз. За лозенчани в последната минута Валери Събев не успя да вкара почетено попадение, след като удара му мина близо до лявата греда. По този начин “Поликраище” спечелиха утешителното трето място.

В паузата между малкия и големия финал, както и беше и праз миналата година, игра с публиката. Организаторите бяха осигурили 50 лева за този, който вкара гол по въздух с удар малко преди центъра. 10 щастливци, които успяха да хванат изритана топка се появиха на терена, за да си пробват късмета. Сред тях фигурираха и участници от тазгодишния турнир. Пропуски направиха Анатоли Гугов, Александър Минчев, Мюмюн Далоолу, Емил Методиев и Петър Петров. Гредата нацелиха Свилен Ангелов, Борислав Тачев и Тихомир Терзиев, а точни бяха само двама – Кирил Борисов и Марин Пендов. При вторите изпълнения в борбата за краен победител първи се престраши Пендов, който този път прати топката над врата, а Борисов вкара по идентичен начин за втори път и по този начин успя спечели 50-те лева.

финал: “Алпласт” – “Болярско село” 3:6

Още в 10-ата секунда Стилиян Станчев се озова пред вратата и отблизо безпроблемно откри резултата – 1:0 за “Болярско село”.

Равностойна игра след гола. Игнат Игнатов можеше да удвои, но ударът му мина до гредата. Галин Кирчев отправи силен далечен шут към вратата на “Болярско село”, но също не уцели рамката.

В 17-ата минута “Алпласт” удари греда чрез Николай Тодоров. Малко след това Игнатов излезе сам срещу вратаря на “Алпласт”, но Хасан Мустафов се намеси отлично и спаси.

Край на първото полувреме – 1:0 за “Болярско село”.

5 минути след началото на второто полувреме Георги Донев стреля от въздуха от десетина метра и удвои – 2:0 за “Болярско село”. В 30-ата минута Игнат Игнатов направи 0:3 след пас на Стилиян Станчев.

Веднага след това Айдън Халилов – Пуйол намали – 1:3. В ответната атака Игнатов вкара 11-ия си гол в турнира – 1:4.

В 37-ата минута с хубав шут в горния ляв ъгъл Мартин Иванов направи 2:4. “Болярско село” си върна веднага преднината, благодарение на точен удар на Стилиян Станчев – 2:5.

Шести гол за “Болярско село” и втори за Георги Донев днес – 2:6. В последната минута Айдън Халилов направи 3:6 и при този резултат завърши срещата.

Шампион за 2011 г. е “Болярско село”!