Отборът се състои предимно от приятели, повечето с възраст над 35 години, чието хоби е футболът. Тази година участието е трето поредно, като се запомни дебютът през 2008 г,. когато отборът игра полуфинал, а м.г. стигна четвъртфинал. Интересното е, че за разлика от повечето други отбори, които разполагат с футболисти, играещи в региона и дори такива с участие в “Б” и “В” групите, отборът на “Болярско село” нямаше активни футболисти или такива, които в последните 10 г. са участвали в професионалния футбол.

Всичко е на принципа “Приятелство за спорта!”. Сред всички изпъква 45-годишният Димитър Байчев, който в студентските си години е “поритвал футбол професионално” и участието му в предните 2 г. бе забележимо с отбелязани важни голове. Може да се отбележи също и участието на Колю Мейджъра (47-годишен). Млада кръв в отбора вливат студентите Ивайло Иванов и Данчо Василев, който през 2009 г. за малко не спечели приза за най-добър вратар.

Трябва да се отбележи участието сега в тима на Тихомир Тодоров (в момента повече с треньорски функции), който през 2009 г. бе шампион с Килифарево, на стълбовете в защитата – Красьо Колев (41 г.), Ценко Ценков (бивш военен, участник в мисията в Кербала) и Дончо Пенов (бизнесмен и футболен ентусиаст). Естествено, специално внимание заслужава голмайсторът на отбора Игнат Игнатов, който макар и непрофесионален футболист, засужава адмирации за усета си към гола и уменията си с топката.

Тази година отборът на “Болярско село” е подсилен и с няколко футболисти с опит – Георги Донев, Аврам Аврамов и Стилиян Станчев. Тяхното присъствие (един в нападение, другият в защита, а третият в средата), правят тима на “Болярско село” сериозен фаворит за спечелване на шампионската титла.

Пътят до финала обаче е дълъг. Утре на състава предстои здрава битка с “Гегитрейд”, а при евентуална победа се очертава крайно оспорван полуфинал срещу победителя от мача “Спортно Търново-1” и “Поликраище”.