"Щастливеца" удържа финалния натиск на "Ветеран турист" и се класира за втората фаза

17:00 ч. група З: Янтра-1 (Драганово) – Голд 4:2

“Янтра-1” (Драганово) взе очаквана победа с 4:2 над “Голд” и се класира на осминафиналите. Другият тим, който продължава, е “Тотитранс”, а “Свинските крачета” отпаднаха от турнира.

“Голд” поведе с 0:1 чрез гол на Бисер Стоянов, който в 2-ата минута стреля фронтално към противниковата врата, но топката срещна крак на защитник от “Янтра-1” и се оплете в горния ляв ъгъл. Пламен Панайотов изравни в 10-ата минута след карамбол около седмия метър, а след три минути бе отменено попадение на Иван Ефтимов, който си призна, че си е помогнал с ръка. В 20-ата минута Шабан Хасанов изведе драгановчани напред като се освободи и стреля от деветия метър – 2:1.

След почивката Иван Ефтимов вкара и трети гол в 24-ата минута с удар от боц, а в 29-ата минута Борислав Петков намали на 3:2, след технично изпълнение с левия крак в близкия ъгъл. До края “Голд” имаха няколко неуспешни атаки в опит за изравняване, но отново Иван Ефтимов реши всичко в 38-ата минута като оформи крайното 4:2. Той се откри в лявата зона и получи прострелен пас, в близост до аут линията, който превърна в победно попадение.

Група З

крайно класиране:

1. Янтра-1 (Драг) 4 21:5 9

2.  Тотитранс 4 9:4 7

2. Свинските крачета 4 12:6 7

4. Голд 4 6:5 5

5. Килифарево 4 4:32 0


18:00 ч. група Ж: Римските вълци – Валда 2:3 

“Валда” очаквано би “Римските вълци”, макар и само с 3:2. Това позволи напред да продължи “Риболовен център”, точно както показаха сметките на “Велико Търново спорт”. Първи откриха “вълците” чрез Ивайло Донев, който в 8-ата минута се озова в наказателното поле, фронтално срещу вратаря и се разписа в десния ъгъл. Красимир Тодоров изравни в 12-ата минута след като не бе опазан добре, а малко след това отново той пропусна да изведе отбора си напред в резултата.

В първите десет минути на втората част на терена имаше “истински вълк” на дясната врата. В 22-ата минута Йордан Йорданов изварди късмет, след като удара на Стоян Стоянов разтресе дясната му греда, но след това той успя да спаси много трудни удари на Михаил Кънев, Красимир Тодоров и Ивайло Николов. В 33-ата минута отново Ивайло Донев вкара за 2:1, но още след центъра пак Тодоров направи 2:2 с плътен удар по земя. Две минути преди края Михаил Кънев донесе победата за “Валда” с 3:2 като завърши с глава триходова  комбинация.

Така на “Валда”  само един вкаран гол не му достигна да отиде на осминафинал. Три отбора стават три отбора с по 6 точки – „Валда“, „Гладиатор“ и „Риболовен център“. Гледат се само мачовете помежду им, като и трите имат по 3 т., но „Гладиатор“ е с голова разлика 5:8, „Валда“ е с 6:5, а „Риболовен център“ с 5:3 и продължава напред!

Група Ж

Крайно класиране:

1. Спортно Търново-1 4 14:4 12

2. Риболовен център 4 9:7 6

3. Валда 4 11:10 6

4. Гладиатор 4 8:11 6

5. Римските вълци 4 2:15 0


19:00 ч. група Е: “Ветеран турист” – “Щастливеца” 2:2

 В директен сблъсък за второто място отборите на “Ветеран турист” и р-т “Щастливеца” спретнаха двуостър мач, изпълнен с много напрежение и жълти картони. Тъй като на “туристите” им трябваше задължителна победа, началните минути бяха в тяхна полза, но така и не успяха да поведат. При първата по-сериозна възможност за “Щастливеца” Деян Аврамов бе точен за 1:0, а две минути по-късно Боян Александров удвои с техничен удар в десния ъгъл. В 13-ата минута се стигна до грозни сцени. След нарушение на Велизар Велизаров (Щастливеца) срещу Николай Стефанов (Ветеран турист) двамата си размениха няколко блъсканици, за които бяха отстранени за 2 минути. Това не бяха единствените официални предупреждения. Преди това жълт картон за препречване на вратаря получи футболист на “туристите”, а след разправиите от отбора на “Щастливеца” бяха декорирани още двама – Александър Иванов за грубо нарушение и Боян Аврамов за разкарване на топката. Малко преди края на полувремето резултатът беше намален с гол на Димитър Нешев – 1:2

“Ветеран турист” започнаха бурно втората част, защото знаеха, че вече няма какво да губят. След няколко неуспешни удара се стигна до изравняване. В 25-ата минута Александър Михалов замени съотборник и веднага получи пас близо до дясната тъч линия, след което отправи точен удар в близкия ъгъл за 2:2. Този гол върна интригата в двубоя и предизвика още по-голям натиск от страна на “Ветеран турист”. В 28-ата минута Диан Димитров буквално щеше да събори вратата след удар от 2 метра в лявата греда, а след това  Димитър Нешев и Николай Стефанов не успяха да поразят целта. “Щастливеца” се отбраняваха успешно, а най-сериозния пропуск за тях бе дело на Велизар Велизаров, който остана сам срещу вратаря, но ударът му с вътрешната част на обувката мина малко над напречната греда.

Група Е:

1. Геги трейд 4 8:3 9

2. Щастливеца 4 13:5 8

3. Ветеран турист 4 8:5 7

4. B&G Пауър 4 7:12 4

5. Горските 4 1:14 0

 
 
“Севастократор” изпусна златен шанс в края и отпадна от надпреварата
 
20:00 ч. група Д: Севастократор – Япистрой 1:1
В последния двубой от груповата фаза на турнира “Япистрой” и “Севастократор” си размениха по едно полувреме. През първото по-активни бяха гостите, а през второто – домакините се постараха, но не успяха да стигнат до победата. Още в 3-ата минута Борис Чакъров нацели горната греда, а след това Иво Нейков проби самостоятелно през центъра, но ударът му бе неточен. С нов пропуск на Цветомир Димитров “Япистрой” затегнаха обръча и в 15-ата минута поведоха след удар от деветия метър на Борис Чакъров.

През второто полувреме ролите се размениха и по-активно търсещи гол бяха “Севастократор”. Тях ги устройваше единствено победата, защото бяха на трето място с три точки по-малко от днешния им противник. Иван Панайотов и Румен Рикевски пробваха своя шанс, но ударите им излязоха в аут. В 33-ата минута обаче Мариян Михайлов изравни с шут в долния ляв ъгъл и върна надеждите на тима от Арбанаси – 1:1. До края отново голмайсторът не успя да стане герой за своя тим, като в последната минута плонжира, за да отиграе с глава последвалото центриране, но успя само да близне коженото кълбо.
След днешното равенство “Япистрой” е последният отбор, продължил на осминафиналите от група Д, заедно с “Ужас” (Присово).

Група Д:

1. Япистрой 4 13:4 8

2. Ужас (Присово) 4 5:3 8

3. Осцеола 4 7:10 6

4. Севастократор 4 5:5 5

5. Устрем (Масл) 4 2:10 0