Шампионите отпаднаха след равенството срещу "Лозен"

17:00 ч. група Г: Лозен – Сико 1:1

Миналогодишният шампион на зимния турнир “Сико” отпадна от участие в по-нататъшната фаза на състезанието. В крайно оспорван мач “Сико” завърши 1:1 с “Лозен”. Мачът започна равностойно. След 2 минути игра първата голова възможност се откри пред Йордан Кабакчиев от “Лозен”, който уцели мрежата, но от външната ѝ страна. В 10-ата минута се стигна до тъч в полза на “Сико”. Той бе изпълнен към Петър Петров, който стреля от въздуха към дясната греда, а Слави Василев се хвърли за да засече, но не успя да достигне коженото кълбо. В 13-ата минута шампионите предприеха постепенна атака, която се оказа фатална, защото острият им пас в предни позиции бе избит от защитата на “Лозаен”, а топката попадна в краката на Йордан Кабакчиев, който излезе сам срещу вратаря Анатоли Гугов и с удар под плонжа му откри за “Лозен” – 1:0. Отговорът на “Сико” беше подобаващ. В 19-ата минута Георги Каравасилев – Фешъна с красив гол от 15 метра възстанови равенството. Той получи пас малко след центъра и без да се замисля много отправи силен шут с левия крак, който попадна в горния ляв ъгъл, а вратарят на домакините Стефан Монин само изгледа как топката се оплете в мрежата му.

След почивката лозенчани два пъти удряха гредите чрез Йордан Кабакчиев и Мирослав Терзиев. Данчо отправи страхотно воле от десния фланг, който разтресе горната греда, а далечният удар на Миро Терзиев в 33-ата минута попадна точно в сглобката на вратата. Преди това в 29-ата се случи нещо, което трябва да служи за пример на всички футболисти. Петър Андреев – младши получи пас отляво и стреля по земя, а топката, облизвайки пръстите на вратаря Монин, излезе в корнер. В първия момент главният рефер посочи аут, но Стефан вдигна ръка и призна, че е докоснал коженото кълбо, с което обра аплодисментите на публиката за показания феърплей. В края “Сико” натисна, за да отбележи победно попадение, но не стигна до гол. Най-сериозния пропуск бе дело на Слави Василев, който в 35-ата минута не успя да намери добре топката на 3 метра пред противниковата врата, а в послената минута на мача Мартин Маринов получи жълт картон за нарушение срещу Ангел Кабакчиев.

Така и двата отбора завършиха с по 7 точки и с равенство помежду си, но “Лозен” има с 4 гола по-добра голова разлика.

Група Г

крайно класиране:

1. Дени                       4    12:4     12

2. Лозен                     4    15:5      7

3. Сико                       4    12:6      7

4. ПМГ                        4   13:18    3

5. Белият балет    4     4:23    0

“Кантона” би с 2:1 “Росица” (Поликраище) и се класира

Отборът на “Кантона” спечели другото дерби на вечерта в група “А”, като би с 2:1 “Росица” (Поликраище). Събитията се развиха скоростно още до почивката. В 7-ата минута Юлиян Танев след грешка в защитата на съперника откри за “Кантона”, а веднага след центъра отборът му отново отне топката и Иван Киряков вкара за 2:0. Това бе неговият осми гол, с който се изравни с Петър Рачев.
В 12-ата минута бе отсъдена дузпа за “Росица” и жълт картон за вратаря Милен Пенев, който излезе за боксира, но вместо това нокаутира противников нападател. Александър Пангелов вкара 11-метровия дар за 2:1, а до края нови голове не паднаха.

“Кантона” успяха да запазят преднината си и през второто полувреме не допуснаха изравняване. Играта премина под контрола на победителите, а в 30-ата минута една от опасностите за изравняване бе блокирана от Милен Александров с цената на жълт картон.

19:00 ч. група Б: К-2 Подови настилки – Лас Вегас (Лясковец) 4:6

Третият мач за деня започна вихрено. От 3-ата до 6-ата минута бяха отбелязани цели 4 гола. Веселин Боев откри в полза на лясковчани в 3-ата минута, а след подновяването на играта Цветан Ганчев изравни след удар от 10 метра, който се отклони от крака на защитник и заблуди вратаря Борислав Кирчев. В 5-ата минута Станимир Панов направи 2:1, а минута след това Цветан Ганчев порази горния ляв ъгъл за 3:1. Дъждът от голове продължи в 13-ата минута когато за 4:1 се разписа Ферхан Исмаилов, а в следващата атака за “Лас Вегас” Валентин Койнаков намали резултата с техничен удар в горния десен ъгъл – 4:2.

През втората част обратът бе пълен. Лясковчани изнесоха рецитал начело с Иван Щараков, който реализира хеттрик. Той се разписа в 27-ата, 33-ата и 35-ата минути, а в 37-ата – Деян Гърмидолов отбеляза гол-красавец след изпълнение на странична ножица и оформи крайното 4:6 в полза на “Лас Вегас”. Този мач не беше от значение, тъй като вече бяха ясни отборите, които ще продължат на 1/8 финали – “Каталуния” (10 т.) и “Алпласт” (8 т.). Лясковчани след тази победа завършиха на трето място с 6 точки, а “К-2 Подови настилки” останаха последни с 1 точка.

20:00 ч. група А: Болярско село (Арбанаси) – Бумеранг 10:1

В последния мач пък лидерът “Болярско село” разби с двуцифреното 10:1 “Бумеранг”. Най-резултатен за победителите бе Игнат Игнатов, който наниза 4 гола и поведе при голмайсторите с 9 гола. Бяха изминали само 40 секунди след изпълнението на център, когато той заби първото си попадение след далечен шут, а две минути по-късно отбеляза след удар зад центъра, с който прехвърли вратаря Станко Стефанов. В 5-ата минута Игнатов реализира хеттрик, а в 8-ама Ивайло Иванов се разписа за 4:0. До края на полувремето Игнат вкара своя четвърти в мача и 9-ти в турнира гол, с който резултата набъбна на 5:0, а отличен 6 на “бумерангите” написа Аврам Аврамов с гол в 16-а минута. Почетен гол за “Бумеранг” бе отбелязан в 18-ата минута от Танер Халилов, а преди това изгодни положения пропуснаха Илиян Тодоров и Пламен Пенев като последният удари греда.

През втората част пълното надмощие на “Болярско село” продължи. Аврам Аврамов оформи хеттрик с попадения в 24-ата и 30-ата минута, Ценко Цветанов реализира на празна врата в 27-ата минута, а в 35-ата Ивайло Иванов с втория си гол направи резултата двуцифрен – 10:1. За “Бумеранг” със силен шут в аут се отчете отново Танер Халилов.
По този начин “Болярско село” се класира напред с четири победи, а “Бумеранг” остават предпоследни с 3 точки.

Група А

крайно класиране:

1. Болярско село    4      27:4       12

2. Кантона                  4       19:7        9

3. Росица                     4       11:9        6

4. Бумеранг               4        6:22       3

5. Идеал                      4         6:27      0

Група Б

Крайно класиране:

1. Каталуния                               4    13:4       10

2. Алпласт                                   4    12:5        8

3. Лас Вегас (Лясковец)        4      9:9        6

4. Екстрамадура                       4      7:9        2

5. К-2 Подови настилки        4    10:24     1

__________________________________________________________________________________

Утре, след последният двубой: “Севастократор” – “Япистрой” ще бъде теглен жребия за втората фаза на турнира. Водещите на отборите класирали се на първо място в своята група ще имат право да теглят първи от урната.