През 2007 г. Ивайло Димитров бе награден лично от Бойко Борисов с приза за мъжество.

Бившият футболист на “Етър” и настоящ треньор Ивайло Димитров – Руския напусна Велико Търново. Той водеше юношите младша възраст, набор 1995 г., които тази година бяха преотстъпени на “Спарта” (Самоводене), но всъщност са формация на “виолетовите”.

След като прекрати кариерата си поради зловеща контузия в контрола срещу “Спартак” (Пл) през 2007 г., великотърновският клуб го назначи за треньор и пое разходите за придобиването му на треньорски лиценз “Б”. Под негово ръководство отборът 1995 г. стигна до държавни финали за титлата, както и до четвъртфинал за купата на БФС.

Неотдавна самият Ивайло подал молба да му бъде разтрогнат договорът с “виолетовите” и е получил одобрението на ръководството. Димитров и етърци вече са се разделили по взаимно съгласие.

Причината е лична – Руския от миналата година намери своята любов в лицето на чаровната дъщеря на екснационала Трифон Иванов – Марина. Отскоро тя работи в престижна фирма в София и Ивайло Димитров е заедно с нея, като се надява да си намери треньорска работа в някоя от школите в столицата. От “Етър” пък още не са решили кой ще води формацията, която се води преотстъпена на “Спарта” за настоящия сезон.

Тагове: