Ричард дебютира с два гола за "Спарта".

 

„Спартанците” биха с категоричното 4:0 дублиращия тим на „Етър 1924”, който играе в елитната „А” група до 19 години. Мачът се игра от 15 ч. днес в Леденик и премина при пълен превес на третодивизионния тим.

По два гола за победата вкараха нигериецът Ричард Отороо и другият нов нападател Тодор Шиков. В 17-ата минута Лъчезар Русев центрира и Ричард засече топката за 1:0. Втория гол отбеляза Тодор Шиков, който в 25-ата минута получи извеждащо подаване отдясно на Иван Златков.

Положенията бяха много и преди това Шиков пропусна да вкара на празна врата, а два пъти топката среща и гредите след удари на Красимир Гавазов и Георги Каравасилев. В 60-ата минута Ричард бе изведен в коридор от Гавазов и покачи на 3:0, а след десетина минути отново Краси Гавазов центрира, Каравасилев спря топката на Шиков, който я прати в мрежата за 4:0. Възможности имаше още и пред Русев и Златков, а за „виолетовите” двете най-опасни положения бяха пред талантливия Николай Николаев. Веднъж негов гол бе отменен поради засада, а в друга ситуация се откъсна срещу вратата, но бе застигнат и блокиран от Тихомир Антонов.

Тагове: