Новите екипи на "Устрем" не им бяха на кадем

Новите екипи на "Устрем" не им бяха на кадем

17:00 ч. група Д: Севастократор (Арбанаси) – Устрем (Масларево) 1:0

В първия мач за деня от 17:00 ч. от група Д “Севастократор” (Арбанаси) би “Устрем” (Масларево) с 1:0. Така масларевчани продължават без спечелена победа и губят шанс за следващата фаза. “Севастократор” имаше инициативата до почивката. Най-деен през първата част за победителите беше Борислав Петков. След негов удар в 17-ата минута топката рикошира в гредата от крака на Радослав Димитров, а в 19-ата – Константин Димитров реши да изненада вратаря на “Устрем” Димитър Николов с шут от центъра, но вратаря внимаваше и успя да отрази.

В 14-ата минута на второто полувреме се разписа Румен Рикевски, а после мачът стана двуостър. Олег Евгениев от “Устрем” бе изведен на левия фланг, но не успя да порази целта, а след това се стигна до великолепна възможност, пропиляна от Емил Стефанов. Вместо да изведе един от двамата открили се съотборници, Стефанов заложи на далечен удар, който мина над напречната греда. В последната минута Емил Панайотов от “Севастократор” нацели  гредата, но това не беше фатално, защото неговият тим удържа  минималната победа.

18:00 ч. група Е: Ветеран турист – Геги трейд 0:1

От 18:00 ч. в група Е – “Ветеран турист” загуби от “Гегитрейд” с 0:1. В срещата имаше няколко интересни положения, а през останалото време отборите се надлъгваха тактически. Най-интересните събития се случиха в края на първото полувреме. В 18-ата минута “Ветеран турист” спечелиха странично хвърляне, което бе изпълнено от Александър Михайлов. Той хвърли към Николай Стефанов, който плонжира и стреля с глава, но топката не намери очертанията на вратата. Единствения гол вкара Йордан Димитров в 19-ата минута, след като с върха на обувката насочи коженото кълбо в долния ляв ъгъл.

През втората част “Гегитрейд” имаха възможност да удвоят резултата в 35-ата минута, но Ангел Петров реши да стреля вместо да комбинира със съотборниците си, които очакваха пас и по този начин изтърваха най-чистото си положение след отбелязания гол. В последната минута на мача Валентин Тодоров получи жълт картон.

Тишо Христов с хеттрик, а зам. кметът с много красив гол

Тишо Христов с хеттрик, а зам. кметът с много красив гол

19:00 ч група Ж: Римските вълци – Спортно Търново-1 1:6

Отборът на “Спортно Търново-1” разби с 6:1 “Римските вълци” в група Ж като записа трета поредна победа срещу аутсайдера в групата. В 5-ата минута вратарят на “вълците” Йордан Йорданов се справи отлично с два последователни удара на Мюмюн Далоолу. В 12-ата минута пък Юлиян Йорданов напредна отляво, но центрирането му се оказа дълго за Далоолу. Тихомир Христов откри резултата в 13-ата минута, но после Ивайло Донев изравни и така завърши първата част.

През втората силите на “вълците” не стигнаха и те инкасираха 5 поредни гола. Тихомир Христов направи 2:1, след като засече с глава хвърляне от тъч, а Стефан Хаджикостов утрои с удар в десния ъгъл. После се разписа и зам.-кметът Йордан Грозданов, който се освободи от прекия си пазач и разстреля Йорданов. Петият гол бе дело на Мюмюн Далоолу, а накрая на мача Христов оформи своя хеттрик. Преди това пък “Римските вълци” нацелиха греда.

20:00 група З: Янтра-1 (Драганово) – Свинските крачета 2:3

Последният мач от 20:00 ч. в група З между “Янтра-1” (Драганово) и “Свинските крачета” завърши 2:3 за “крачетата”. Двубоят бе много напрегнат и оцветен с жълти и директен червен картон. Още в 3-ата минута бе отсъдено нарушение за “крачетата”. След изпълнението му се разписа Данчо Момчилов, който получи пас в наказателното поле и без да се бави прати коженото кълбо в противниковата врата. 10 минути след това Цанко Бисеров удвои при опита си за центриране, който бе отклонен в мрежата от излезлия вратар на “Янтра-1”. В 17-ата минута се стигна до ъглов удар за драгановчани, който бе изпълнен ефектно от Милчо Сирмов. Той центрира в наказателното поле като копна топката над защитата и намери непокрития Иван Ефтимов, който завърши с глава – 1:2. Напрежението нарасна в последната минута на първата част, когато Красимир Николов фаулира грубо Данчо Момчилов. Двамата си размениха няколко блъсканици, с което си заслужиха жълти картони, а полицията се намеси за да ги разтърве.

Второто полувреме отново имаше ексцесии. Преди тях обаче “Янтра-1” отправиха няколко неуспешни удара, а “Свинските крачета” заложиха на прагматична игра, което се оказа печеливш ход. В 37-ата минута Цанко Бисеров завърши на празна врата контраатаката на “крачетата” и направи резултата 1:3, а минута по-късно Иван Ефтимов намали на 2:3. В останалите минути Красимир Николов от “Янтра-1” се нахвърли на главния съдия с претенции за неотсъдено нарушение срещу него. За това си деяние Николов бе изгонен с директен червен картон, а малко след това последва и последния съдийски сигнал.