Иван Киряков поведе при голмасторите със седмото си попадение в турнира

Иван Киряков поведе при голмайсторите със седмото си попадение в турнира

18:00 ч. група А: Болярско село – Кантона 4:3

В крайно интересен мач “Болярско село” взе нова победа, този път с минималното 4:3 над коравия тим на “Кантона”. Още във 2-ата минута Юлиян Кънев изведе напред “Кантона”, след силен шут, който без малко не бе париран от вратаря Тихомир Тодоров, но после се прояви Георги Донев. Той първо изравни в 8-ата минута, след като бе изведен пред вратата от Стилиян Станчев, а в 19-ата – с удар от въздуха направи 2:1 за “Болярско село”.

Георги Иванов обаче изравни с далечен удар в 22-ата минута, донесъл ефектен гол – 2:2. Иванов успя да прехвърли, от границата на своето наказателно поле, излезлият напред Тихомир Тодоров и по този начин стана автор на най-далечния гол в турнира до този момент. Три минути след това “Кантона” поведе с 2:3 след шут на Иван Киряков, който излезе начело сред голмайсторите. “Болярско село” обаче намери сили за нов обрат – Игнат Игнатов в 27-ата минута вкара за 3:3, а пет минути по-късно отново Игнатов донесе победата с 4:3 в оспорвания мач с куп обрати. Малко преди края на мача Г. Дончев получи жълт картон за нарушение срещу Ю. Кънев.

19:00 ч. група Б К-2 Подови настилки – Екстрамадура 3:3

Не по-малко драмачитен беше и мачът в група Б между “К-2 Подови настилки” и “Екстрамадура”, завършил 3:3. Ферхан Исмаилов още в началото направи 1:0, след като бе отсъден двоен удар за върната топка към вратаря в полза на неговия тим, но в 11-ата минута Тодор Колев изравни с топовен изстрел. Съотборникът му Ахмед Джелилов обърна до 1:2 с гол в 17-ата минута, когато преодоля вратаря чрез двойно подаване и остана пред празна врата, а в последните секунди на полувремето Станимир Колев възстанови равенството.

Пак Исмаилов обаче в началото на втората част вкара за 3:2 с удар от 15 метра, който първо попадна в сглобката, а след това в мрежата.  “К-2 Подови настилки” продължиха да атакуват и се виждаха победители, когато в самия край на мача Никола Дурманов измъкна точката за “Екстрамадура”. Кирвиков блесна с добри спасявания за “Екстрамадура”, което помогна за спечелването на точката.

19:00 ч. група В: Янтра-2 (Драганово) – Етно 0:3 служебно

Тази вечер беше записана и първата служебна победа поради неявяване. “Янтра-2” (Драганово) не се появи в залата и след като бяха изчакани задължителните 15 минути, бе присъдено служебно 3:0 в полза на съперника му “Етно”.

20:00 ч., група Г – Лозен (Лозен) – Белият балет 8:1

Най-издръжливите зрители, изтърпели сковаващия студ в ДКС “Васил Левски” станаха свидетели на разгром.
В началните минути двубоят премина при равностойна игра, но след това вече започна головото шоу. В 7-ата минута Валери Събев получи топката в наказателното поле и без да си я спира откри резултата в полза на “Лозен”. Две минути по-късно Събев блесна със скрит пас зад гърба си, чрез който изведе на чиста позиция Иван Драгански за 2:0. В 13-ата минута Валери покачи на 3:0 с прецизен удар, който мина през ръцете на вратаря Ивайло Недялков, а в 20-ата – Мирослав Каралеев от “Белият балет” си отбеляза нелеп автогол, с който резултата набъбна на 4:0.

През втората част Андрей Тотев отбеляза почетен гол за своя тим в 22-ата минута, а 3 минути след това Диян Лефтеров отправи плътен удар с външен фалц, който бе уловен от Илия Ганев. До края на срещата канонадата от голове за “Лозен” продължи и в 29-ата минута Ангел Кабакчиев направи 5:1, след като си овладя топката пред наказателното поле и завърши в долния десен ъгъл. В 33-ата минута Валери Събев оформи своя хеттрик, а след това в 37-ата и последната 40-а минута Иван Драгански с два гола оформи крайното 8:1.

Класирането в групите можете да видите ТУК.