18:00 ч. група Д: Осцеола – Ужас (Присово) 0:1

Изненадващ резултат се получи в първия мач от днешния ден на турнира в ДКС. “Ужас” (Присово), който досега имаше две равенства, взе първа победа, като се наложи с 1:0 над лидера в група Д – “Осцеола”. В 4-ата минута Ангел Кънчев отправи точен шут, който бе избит в ъглов удар, а в 7-ата – Христо Христов засече с глава дълго центриране, но отново Радослав Коларов изби в корнер. Единственият гол в мача падна още в 8-ата минута при едно разбъркване пред вратата, където топката срещна и гредата, след удар на Красимир Костадинов, а накрая Христо Христов я вкара в мрежата. До почивката присовчани имаха и още възможности чрез Ангел Кънчев, който направи фрапантен пропуск като не отбеляза гол, след като бе останал очи в очи срещу Коларов.

През втората част “Осцеола”, бурно подкрепяни от своята агитка, опитаха да обърнат мача, но не стигнаха до гол. Малко след подновяване на играта, възможности за гол изтърваха Лъчезар Георгиев и Ереджеб Исмаилов, като вторият отправи два силни шута към противниковата врата, но Стамен Георгиев се справи отлично. За “Ужас” (Присово) Ангел Кънчев и Краси Костадинов продължиха да пропускат. В последната минута от редовното време, нервите на Лъчезар Георгиев не издържаха и той бе отстранен с червен картон за реплика към съдията. Така “Осцеола” инкасираха първа загуба и за да продължат, в последния си мач ще трябва да надиграят “Япистрой”.

19:00 ч. група Е: Горските – B&G Пауър 2:4

6 гола си вкараха последните два тима в класирането в група Е “Горските” и “B&G Пауър”, но направиха интересен мач. Двата тима тотално си размениха по едно полувреме. До почивката  “B&G Пауър” наниза 4 гола и си реши мача. Георги Цветков откри с топовен удар, от малък ъгъл, още във 2-ата минута. После два гола добави Илин Тончев. Голмайсторът се възползва от страхотен пас на Борислав Тачев в 12-ата минута, а в 17-ата се разписа с плътен удар в десния ъгъл за 0:3.    В самия край на полувремето пък Марин Мирчев покачи на 4:0 след асистенция на Андрей Карагенов.

През втората част младият тим на “Горските” показа зъби и се върна в мача. Първо Даниел Димитров в 23-ата минута намали, като отправи прецизен удар с левия крак, а Ангел Мъзев докара нещата до почетното 4:2 в 29-ата минута, след като се възползва от неразбирателството между вратаря и защитата на “B&G Пауър”. След този гол, “Горските” упражниха тотален натиск, за да сторят чудото. В 32-ата минута Георги Русев и Даниел Димитров преминаха противниковата защита с много красиво изпълнение на двоен пас, но удара на Русев се спря във външната част на мрежата. 4 минути преди края жълти картони получиха Христо Стоев (Горските) и Георги Владимиров (B&G Пауър) за спречкване помежду си.

19:00 ч. група Ж: Гладиатор – Риболовен център 3:2

“Гладиатор” победи с 3:2 “Риболовен център” в много оспорван двубой. В герой на мача се превърна Георги Георгиев, който вкара хеттрик. Той откри с глава още в 4-ата минута, а веднага след това удвои. Калоян Христов намали за “Риболовен център” в 8-ата минута, но Георги Георгиев с хеттрика си покачи на 3:1. В 16-ата минута се стигна до първото изгонване на треньор от резервната скамейка. Наставникът на “Горските” Мариян Иванов претендира за дузпа и започна да се разправя с главния рефер, но постигна единствено изгонване и изгледа останалата част от двубоя на горните редове в ДКС “Васил Левски”.

През втората част по-активни бяха “Риболовен център” и Мартин Николов успя да намали на 3:2.  До края пропуски направиха Валентин Петков, който нацели на 2 пъти гредата и Иван Иванов, а Благовест Ангелов в 37-ата минута изтърва най-изгодното положение за изравняване на резултата. Този мач съвсем заплете възела в групата, където три отбора са с по 6 точки.

20:00 ч. група З: Килифарево – Тоти транс 2:8

В последния мач от 20:00 ч. в група З “Килифарево” записа втора поредна загуба с един и същ резултат – 2:8, този път от “Тоти транс” (Павликени). Мирослав Тотев се намеси в борбата за голмайстор в турнира със своите 6 гола, които наниза тази вечер. Той откри още в 3-ата минута след като първо се пробва с пета, но гредата не му позволи да вкара красиво попадение, а след това при добавката – отбеляза. После в 15-ата и 17-ата минути Тотев направи 0:3, а в последната атака на първата част Владимир Дечев се разписа с помощта на напречната греда за 0:4. До края на първото полувреме две положения за Килифарево изтърва Сали Мутев.

През втората част Миро Тотев добави още 3 гола в 22-ата, 24-ата и 34-ата минути, а в 25-ата Иван Анчев се озова с топка в крака пред гол линията и успя да добави името си сред голмайсторите за “Тоти транс” – 0:8.
Последните 6 минути Килифарево вдигнаха гордо глава и погледнаха по-смело към противниковата врата. С третия си гол в турнира в 37-ата минута, Сунай Мунков (специални извинения за неточната фамилия в предната публикация) намали след точен шут с левачката от около 10 метра, а две минути по-късно Ибрям Невзатов оформи почетната загубата на килифарчени.

Класирането в групите можете да видите ТУК.