Чуждестранно попълнение може да заиграе и в третодивизионния “Спарта” (Самоводене), съобщи старши треньорът Борислав Евтимов. На проби в тима вече е нигериецът Ричард Отороо, който играе като нападател. Тъмнокожият футболист обявил, че е на 21 години, висок е 182 см, а проверка на “Янтра ДНЕС” показа, че е в България поне от 2008 г. Оттогава той е носил екипите на “Хебър” (Пазарджик) и “Левски” (Елин Пелин). Възпитаник е на футболната академия в Абуджа.

“Определено има качества, добър е, но засега е на проби. Искам да го видя в игрова обстановка в първата ни контрола срещу “Трявна” на 5 февруари”, поясни треньорът Евтимов. Ричард вероятно е доведен от Екундайо Джайеоба, като не е изключено да дойдат на проби и още техни сънародници.

Иначе “спартанците” вече се подсилиха с трима добре познати в региона играчи. В отбора вече като сигурни попълнения са нападателите Пламен Димиев и Тодор Шиков, както и защитникът Тихомир Антонов от “Етър”. Досегашният бранител на “Спарта” Стойчо Иванов вече не е в отбора, като е заминал отново да играе в Гърция.

Тимът тренира на помощното игрище в Самоводене и разполага с всичко необходимо. Вече са договорени и контролните срещи. На 5 и 9 февруари предстоят два мача с “Трявна”, а на 12-и – срещу “Две могили” (Русенско). За 16 и 19-и има договорка със свищовския “Академик”, но не е изключено на 19 февруари да е последният спаринг срещу “Етър” преди старта на “виолетовите”.

Тагове: