"Спортно Търново-2" завърши 2:2 с "Поликраище".

Внушителна победа взеха поликраищенци. Още в 4-ата минута Александър Кирилов откри, а веднага след това два гола добави Тихомир Киров в 6-ата и 8-ата минути. Тодор Киров покачи на 4:0 в 15-ата минута. За “Идеал” с точни удари през първата част се отличиха Кадир и Ерол. Енвер Силистрелиев върна интригата в мача, като вкара два гола  в началото на втората част за 2:4. Въодушевлението на “Идеал” не продължи много, защото отново Тодор Киров вкара пети гол в 27-ата минута, а Георги Бижев в 31-ата и Александър Пангелов в 35-ата дооформиха победата на “Росица”.

С далеч по-голям интерес се очакваха следващите два мача за деня, които противопоставят лидери в групите. “Каталуня” играе с “Алпласт” в група “Б”, като резултатът преди почивката вече е 2:2. Стоян Иванов още в 1-ата минута излъга защитник и откри за “каталунците”, но Мартин Иванов малко след това изравни. Людмил Петров направи 2:1 и това бе петото му попадение в турнира, което го извежда на второ място сред голмайсторите след Петър Рачев и Иван Киряков, които имат по 6. В самия край на полувремето Илиян Димитров изравни – 2:2.

След много интересни моменти и пред двете врати през втората част мачът завърши 2:2. В 21-ата минута Людмил Петров уцели десния страничен стълб. След това каталунците пропуснаха още две чисти положения, а в 29-ата минута изтърваха дузпа. До края на двубоя “Алпласт” се хвърлиха, за да отбележат победен гол и при поредната атака Илиян Димитров бе грубо фаулиран от Тодор Тодоров, за което извършителят получи жълт картон. След това с пропуски се отчетоха Стефан Иванов (Каталуния) и Красен Михайлов (Алпласт).

В третия мач между “Поликраище” и “Спортно Търново – 2” до почивката поликраищенци поведоха с 2:0. Още в първата минута Иван Стойчев от “Спортно Търново-2” разтресе гредата на противника. После Павел Гицов изтърва две възможности, но колегата му Евгени Цачев откри резултата след пас на Петър Рачев, а малко след това в 12-ата минута Павел Гицов удвои резултата след нова асистенция на Рачев.

Втората част започна с нова греда на Иван Стойчев, след която тимът на “Спортно Търново-2” започна да притиска противника и резултатите на закъсняха. В рамката на 3 минути Златко Златев наниза 2 гола, като и в двата случая бе извеждан сам срещу вратаря. След това двата отбра си размениха по няколко неуспешни удара и завършиха при равен резултат – 2:2.

В последния мач “Дени” взе поредна победа в турнира, но много трудно се наложи над ПМГ с 4:3. Двубоят беше много зрелищен – “Дени” повеждаха, а “ПМГ” изравняваха. Това се случи на два пъти, след като в 5-ата минута Пламен Станчев откри, а в 13-ата – Емил Костадинов изравни. В 18-ата  минута бе отсъдена дузпа в полза на “Дени” за нарушение от страна на вратаря срещу последния голмайстор за “Етър” в А група Марин Бижев. Станимир Палев изяви желание да се разпише, но изпълнението му се оказа неточно – аут.

Второто полувреме започна бурно и още в 22-ата минута Стефан Николов изведе “Дени” напред в резултата, а 4 минути по-късно Чудомир Петров изравни за 2:2. В 32-ата минута “ПМГ” вече изоставаха с два гола, защото в 30-ата Бисер Тончев, а в 32-ата Пламен Станчев направиха резултата 4:2 в полза на “Дени”.  До самият край математиците атакуваха усилено. В 33-ата минута Апостолов намали на 4:3 и всички от “ПМГ” се втурнаха да изравняват, но така и не успяха.

Класирането в групите можете да видите ТУК.