Неистовата подкрепа помогна на "Осцеола" за победата

17:00 ч. група Д: Устрем (Масларево) – Осцеола 1:2

В първия мач за деня в зимния турнир в ДКС съставът на “Устрем” (Масларево) падна с 1:2 от “Осцеола”. Студената зала се позатопли, когато агитката на победителите се развихри с първия съдийски сигнал. Емил Стефанов от “Устрем” отправи първия точен удар в 4-ата минута, но не отбелезя. След това Ереджеп Исмаилов в 12-ата минута откри за “Осцеола”, а отборът му налагаше преса по целия терен. Спечеленият тъч се превърна в гол, когато Исмаилов, с вътрешната част на обувката, насочи коженото кълбо неспасяемо в десния ъгъл.  Все пак в 23-ата минута Олег Евгениев, останал сам срещу вратаря, изравни. В 27-ата Милен Пейчев стреля в аут от около 10 метра и по този начин “Устрем” не успя да поведе, но малко след това отново Исмаилов вкара и донесе победата за “Осцеола” – 1:2.

18:00 ч. група Е: Гегитрейд – Горските – 2:0

Вторият двубой се запомни с грамотната игра, демонстрирана от едва 15-16 годишните момчета от отбора на “Горските”. Въпреки, че предимно се защитатаваха, те показаха, че имат бъдеще във футбола. “Гегитрейд” владееха повече топката и изчакваха младите да сбъркат, но това не се случи през първата част, в която Йордан Димитров се отчете с греда.

“Горските” също уцелиха греда през второто полувреме, а след това се стигна до дузпа в полза на “Гегитрейд”. Зад топката застана Даниел Кънчев, но неговият удар бе спасен от Васил Боев. Едва към края на мача, тийнейджърите от “Горските” неможаха да издържат и позволиха на съперниците си да отбележат 2 гола в рамките на 2 минути. Йордан Димитров откри резултата в 36-тата минута, а минута по-късно Георги Стефанов удвои. В последната 40-та минута Лъчезар Илиев нацели греда и не успя да направи победата на “Гегитрейд” класическа.

19:00 ч. група Ж: Спортно Търново-1 – Гладиатор 2:0

Отборът на “Спортно Търново – 1” спечели и втората си победа в турнира, като се наложи с 2:0 срещу “Гладиатор”. Победителите имаха превес през по-голямата част от мача и откриха с красив гол на Тихомир Христов в 16-тата минута. “Спортно Търново – 1” имаше и още шансове да удвои резултата, но това се случи чак в 35-тата минута след далечен прострелян удар на Стефан Хаджиниколов. Съперникът също имаше възможност поне за почетен гол, но вратарят Красен Василев бе непробиваем. Дори и опитният Добрин Колев не успя да помогне на своя “Гладиатор” за нещо повече в мача, а с пропуск за тах се отличи и Емил Стоянов.

Данчо Момчилов с хеттрик през първото полувреме, а през второто - на вратата

20:00 ч. група З: Свинските крачета – Килифарево 8:2

Последният мач за деня се оказа много емоционален. Още в 35-ата секунда Даниел Цвятков отбеляза най-бързия гол в турнира и “Свинските крачета” поведоха. След 5 минути игра резултата вече беше 3:0, след като Марин Маринов и Любослав Витанов се разписаха. Когато настъпи 10-ата минута, тогава и удари часът на Данчо Момчилов, който за 3 минути наниза хеттрик, а в 17-ата – след две изненадващи атаки настъпи звездният миг на Сунай Мужков от Килифарево. Той се разписа, след като бе забравен пред съперниковата врата, а попадението му бе посрещнато с увации от публиката – 6:1 .

“Свинските крачета” започнаха втората част като направиха вътрешна смяна и изненадващо голмайсторът от първото полувреме Данчо Момчилов застана под рамката на вратата. В 25-ата минута Любослав Витанов ознаменува техничната си игра и се разписа за втори път в мача за 7:1, а в 31-ата – вратарят от първото полувреме Деян Минев направи 8:1. Голмайсторът на Килифарево бе безпощаден в 36-ата минута, когато с бомбен шут реализира отсъдената дузпа, която самия той изработи и оформи крайното 8:2.