Кефалов ще даде шанс на всички нови в проверката със "Спартак".

“Етър” няма да участва в във футболния турнир “Албена къп”, каквито информации се появиха по сайтовете. Според тях в традиционното издание ще се включат “Калиакра”, “Етър”, “Светкавица”, румънски тим и национални младежки гарнитури. Турнирът е от 9 до 19 февруари в Албена.

“Не сме потвърждавали такова участие, тъй като нашият лагер е от 30 януари до 12 февруари”, заяви прокуристът на клуба Стефан Атанасов. Той опроверга и написаното, че “Етър” е парафирал договори за по година и половина със Симеон Баев и Христо Марков.

“С Баев сме се договорили напълно и ще подпише, веднага щом разтрогне договора си с “Ботев” (Криводол). Христо Марков също определено е футболист с качества, но засега е на проби и искаме да го видим в контролните срещи”, коментира изпълнителният директор Димитър Манолов.

Очаква се развитието на нещата и с 27-годишния нападател Александър Виолинов Иванов, който е юноша на “Бдин” и има с родния си тим нанизани 66 гола в 110 мача, както и голове с “Ботев” (Пд) в “А” група. Заради преминаването му в “Локо” (Ст. Загора) президентът на “Бдин” се бе заканил да вади клуба си от футбола. За старозагорци Александър Виолинов вкара 10 гола в 20 мача във втория ешелон, но през 2009 г. скъса кръстни връзки и дълго се лекува, като лечението бе поето от Валентин Михов.

Още няколко нови футболисти водят подготовка с “виолетовите”, като са на проби или попълват групата за тренировки. Това са освен споменатия вече бивш играч на “ЛАСК” (Линц) Борис Папазов, още и юношата на “Славия” Христо Габаров, 24-годишниият Стойчо Недков, възпитаник на “Левски”, играл в “Септември”, “Вихрен”, “Олфеас” (Кипър) и за последно в “Левски” (Елин Пелин), Людмил Леков – също юноша на “Левски”, играл във “Вихрен” и “Академик”, както и Мариян Симеонов и Красимир Китов от “Спарта”. За всички тях в следващите дни решаваща дума ще има треньорският щаб.

“Всички те са при нас до събота, когато ще ги видя срещу “Спартак” (Пл). Единствено Христо Марков и Александър Виолинов ще получат шанс и в следващия мач с “Видима-Раковски”, конкретен бе старши треньорът Велин Кефалов. Капитанът Петър Ванков е имал възпаление, но след прегледа при лекар е получил картбланш да започна тренировки още от днес. Мариян Генов пък е с възпалено сухожилие и ще почива още десетина дена.

Утре е последният ден, в който спряганият от близо месец Марио Близнаков се очаква на стадион “Ивайло”. Другият вариант за подсилване на атаката е бившият играч на “Рилски спортист” и настоящ на “Ком-Миньор” Куаме Фиделе.

Вече са уточнени нещата около първите две контроли. В събота от 14 ч. “Етър” гостува на “Спартак”, като на място ще стане ясно на кой терен ще е мачът. В сряда, 26 февруари, “виолетовите” приемат “Видима-Раковски” в Самоводене. На лагера в Сандански ще има 4 мача, като се преговаря с “Локомотив” (Сф), другите две проверки са с “Пирин” (Бл) и “Вихрен”, а четвъртият съперник ще бъде избран на място.

Тагове: