С водосвет на стадиона в Самоводене стартира подготовката си третодивизионният “Спарта”. Той бе извършен от отец Асен, който благослови играчи и ръководство, като им пожела изпълнение на целите.

Място в призовата тройка на първенството в Северозападната “В” група е целта пред “Спарта”, обяви Димитър Манолов. След есенния полусезон самоводчани са на 7-о място в класирането, на 5 точки от третия “Ботев” (Димово) и на 9 от лидерите “Бдин” (Видин) и “Ботев” (Козлодуй).

На група от 23-24 футболисти ще разчита през пролетта старши треньорът Борислав Евтимов. Новите имена бяха Пламен Димиев, който през есента игра за “Ботев” (Криводол), но е разтрогнал своя договор и идва като свободен агент, Тодор Шиков, Станислав Станиславов и Ивайло Михайлов. Станиславов е юноша на “Литекс”, а през есента игра за “ЦеСеКа” (Лесичери), Шиков е възпитаник на школата на “Боляри”, Ивайло Михайлов е юноша на “Белите орли” (Плевен).

От първото занимание отсъстваха болният Иван Златков и студентът във ВТУ Мирослав Кондов, който е на зимен ски курс. В подготовката не се включиха и трениращите с “Етър” вратар Красимир Китов и централен защитник Мариян Симеонов.
От клуба са освободени халфовете Йордан Димитров, Атанас Евтимов и Даниел Мишев. По-рано през сезона от “Спарта” се разделиха и с нападателя Светослав Станчев.

Старши треньорът Борислав Евтимов обяви, че спира от участие всички свои футболисти, които играят в зимния турнир по футбол, провеждащ се в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”.
Според наставника 45 дена подготовка е оптималният период, тъй като стартът на Северозападната “В” група е на 6 март.
“Спарта” ще води тренировки на терена в Самоводене. Планирани са 8-10 контроли до старта на пролетния дял. Предвидени са две срещи с третодивизионния ФК “Трявна”, на 5 и 9 февруари и с “Академик” (Свищов) на 16 и 19 февруари. След това предстоят и контроли с тимовете на “Янтра” (Габрово), “Локомотив” (Горна Оряховица), “Бенковски” (Бяла) и “Етър”.

Тагове: