"Сико" с втора победа

17:00 ч. група Г: ПМГ – Сико 2:5

“Сико” успяха да се наложат над “ПМГ”, но този път не запазиха мрежата си суха. Двубоят започна с лек превес на шампионите и в 4-ата мин. резултатът бе открит от Петър Андреев. Той се откри пред наказателното поле, засече подаване от корнер и порази противниковата врата за 1:0. След това на преден план изпъкнаха две имена – Илиян Илиев и Емил Костадинов. Двамата напомниха на именитите си съименници като първият се разписа в 8-ата минута в полза на “Сико”, а вторият в 18-ата за “ПМГ” – 1:2.

Надлъгването продължи и през втората част като “математиците” търсеха изравняване, а “Сико” искаха да убият интригата в двубоя. 10 минути след подновяването на играта, Петър Андреев се разписа за втори път в мача, след като се възползва от триходова комбинация и завърши с удър в дясния ъгъл за 1:3. Минутка по-късно Петър Петров покачи на 1:4 и всички в злата си помислиха, че интригата бе убита, но уви. В 33-ата минута се разписа отново Петър Петров, но от отбора на “ПМГ”. Той бе изведен на левия фланг и с топовно воле намали на 2:4. 3 минути преди края на срещата Андреев оформи своя хеттрик като пресече с гърди изнасянето от аут, направи двойно подаване със съотборник и отбеляза в долния десен ъгъл за 2:5.

"Спортно В. Търново-2" разгромиха "Кристал" (ГО)

18:00 ч. група В: Спортно В. Търново-2 – Кристал (ГО) 4:0

Вторият тим на спонсорите на тазгодишния турнир разгромиха съперниците си от “Кристал” (ГО). Ощв в 2-ата минута “Спортно В. Търново-2” поведе чрез Андреев, който отправи страхотен шут от центъра, топката  рикошира в гърба на защитник и излъга вратаря на “Кристал” за 1:0. В 5-ата минута Йонко Пенев покачи на 2:0, отбелязвайки красиво попадение с удър от въздуха, а три минути след това Стоян Стоянов бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши, за да направи резултата класически. Гостите от Горна Оряховица заложиха на заучени комбинации и имаха няколко опита за гол, като единият от тях попадна във външната част на мрежата.

През второто полувреме, в 26-ата минута домакините не се възползваха от 3 чисти положения, но в 30-ата Калоян Георгиев отбеляза красив гол, който изработи сам, след като залъга противников защитник и завърши с външен фалц с левия крак за 4-0. До края двубоят се доигра с още няколко неуспешни атаки и на двата отбора.

"Алпласт" надвиха "Лас Вегас" с два красиви гола

19:00 ч. група Б: Алпласт – Лас Вегас (Лясковец) 2:0

Алпласт победи Лас Вегас с два красиви гола. Срещата стартира с равностойна игра и тактическо надлъгване. В 6-ата минута обаче Николай Тодоров – “началника” бе оставен сам в наказателното поле и със страхотно воле заби първи гол в неговата сметка за 1:0. След попадението, тимът на “Лас Вегас” започна да прави елементарни грешки, но се размина без попадение. С течение на времето лясковчани се стегнаха и създадоха две чисти положения, но вратарят Боян Андонов се намеси с вещина и не позволи изравняване.

Още след подновяването на играта през втората част, жълто-червените имаха претенции за дузпа, а минута след това удариха греда. След като натиска на домакините премина, “Лас Вегас” се опитаха да се върнат в мача и без малко не успяха. Неписаното правило във футбола “ако не вкараш ще ти вкарат” се прояви и в 36-ата минута Илиян Димитров направи 2:0 за своя тим като отбеляза от дъгата на наказателното поле. Малко преди последния съдийски сигнал, Красен Михайлов – “нереза” и Диян Любенов влязоха в пререкания заради претенциите на Любенов срещу Михайлов за баване на играта, но всичко се размина без инциденти.

"Росица" надхитриха "Бумеранг"

20:00 ч. група А: Росица – Бумеранг 3:1

Последният за деня двубой беше равностоен, но все пак “Росица” излъгаха противниците си от Бумеранг.
В средата на първото получреме, Лъчезар Русев отправи далечен удар, преминал до десния страничен стълб, а в 12-ата минута Владимир Русев откри резултата в полза на бяло-сините от Поликраище. За “Бумеранг” изгодни положения изтърваха Танер Халилов и Иван Върбанов като вторият, пресичайки противников пас се озова сам срещу вратаря, но не отбеляза. В 18-ата минута с далечен шут се отчете и Ивайло Иванов, но и той не успя да изравни.

В 26-ата минута през второто полувреме Марин Богомилов отбеляза гол от над 20 метра, след като отправи удър по земя, а негов съотборник пропусна топката между крака си и по този начин успя да изненада вратаря на “Бумеранг” – 2:0. Малко след това Иван Върбанов не успя да намали, след като пропусна от 2 метра великолепен шанс, който му се откри след пас на негов съотборник, а Пламен Пенев удари греда. В 30-ата минута се стигна до разправия заради грубо нарушение на Павлин Валентинов от “Бумеранг”, който влезе остро срещу противников играч, но съдията не му показа жълт картон. До края на двубоя Георги Бижев се разписа в 36-ата минута след карамбол в наказателното поле за 3:0, а при ответната атака Илиян Тодоров отбеляза почетното попадение за отбора си – 3:1.