Борис Папазов. Сн.: www.donbalon.eu

Бивш футболист на австрийския “ЛАСК” (Линц) дойде на стадион “Ивайло” и вече води тренировки с “виолетовите”. Става въпрос за 22-годишния Борис Папазов, юноша на “Левски” и младежки национал до 18 г.

“Борис бе изпратен при нас от мениджъра Петьо Костадинов. Играе като външен халф, ще преценим качествата му в продължение на една седмица, като вероятно ще играе и в първата контрола срещу “Спартак” (Плевен) и тогава ще вземем решение”, заяви старши треньорът Велин Кефалов.

Всъщност биографията на Борис Папазов е повече от интересна. Той е роден на 17 май 1989 г. и е от школата на “Септември”, но заминава за австрийския “ЛАСК” (Линц). Едва 16-годишен подписва професионален договор, като тренира с първия състав и играе за втория отбор. Повечето от свободното си време прекарва с приятеля си Миливое Новакович, преди словенецът да акостира в Ловеч. В Линц във втория тим играе заедно с друг българин – Бранимир Костадинов.

През лятото на 2006 г. Папазов е забелязан от Люпко Петрович и Ферарио Спасов и привлечен в академията на “Литекс”, като заиграва в старшата възраст, отказвайки офертите на ЦСКА и “Левски”. Тогава той впечатли с изявите си още по време на турнира “Юлиян Манзаров” в Свищов, когато вкара гол и асистира за едно от попаденията при победата на “Литекс” над ЦСКА. От Ловеч тогава го определиха като един от най-големите бъдещи таланти на родния футбол. Борис Папазов намери място и в националния отбор на България (до 18 г.).

След това премина и през “Хетафе”, а през 2007-2008 г. вече е при юношите старша възраст на “Левски” при треньора Бисер Хаздай. По това време според медиите Боби имаше продължителна връзка с дъщерята на Наско Сираков Славея и дори бе спряган за негов зет. На 19 години заигра в мъжкия отбор на “Академик” (Сф), а после замина за нискоразреден австрийски отбор.

Полузащитникът в началото на януари започна подготовка с елитния “Сливен”, но не останал доволен от условията и пристигна във Велико Търново. До седмица ще стане ясно дали Папазов ще се присъедини към отбора за лагера в Сандански.

Тагове: