В много оспорван първи мач от днешната програма на турнира в ДКС “Васил Левски” отборите на “Ужас” (Присово) и “Севастократор” завършиха 2:2.

Бившият футболист на “Етър” Ангел Кънчев откри резултата с майсторски гол за присовчани – 1:0. Малко след почивката Румен Рикевски успя да възстанови равенството. Мачът донесе и доста грубости, а тимът на “Севастократор” имаше и претенции за дузпа, които реферът Мустафа Шефкет не уважи.

Христо Христов вкара за 2:1 за “Ужас” (Присово), но две минути преди края на мача Иван Панайотов оформи крайното 2:2.

От 18 ч. започна мачът от група Е между отборите на “B&G Power” и “Ветеран турист”. Той ще се запомни най-вече с това, че мощна агитка, снабдена с вувузели, подкрепяше отбора на “Ветеран турист” и в крайна сметка му помогна да обърне мача. Георги Цветков откри за “B&G Power” – 1:0, но Николай Стефанов изравни. “Ветераните туристи” наложиха волята си и добавиха нови два гола чрез Руслан Евтимов и Димитър Нешев, като спечелиха с 3:1.

Риболовците от “Риболовен център” удариха “Римските вълци” с 3:1. Мартин Николов откри резултата – 1:0. После бе свирена и първата дузпа в турнира, от която Калоян Панчев изравни. До почивката обаче Иван Иванов покачи на 2:1, а Павлин Калчев добави трети гол.

В последния мач, който бе и най-зрелищен, “Янтра-1” (Драганово) победи с 2:0 “Тоти транс” (Павликени). Преди почивката при едно центриране Пламен Нотев Панайотов с гърди вкара топката в мрежата. През втората част отново той по идентичен начин вкара и втория гол.