На 17 януари ще започне подготовка за пролетния полусезон отборът на „Спарта” (Самоводене). Старши треньорът Борислав Евтимов събира футболистите за първо занимание от 14.00 ч. Според наставника 45 дена подготовка е оптималният период, тъй като стартът на Северозападната „В” група е на 6 март. Според него това време е достатъчно, за да влязат играчите във форма.

През лятото новорегистрираният “Спарта” се подготвя повече от два месеца, но тогава на практика бе обигран нов състав, тъй като бе новак в групата като абсолютен първенец на „А” областна група.

Засега тимът се е разделил единствено с нападателя Светослав Станчев. Със сигурност ще има и други напускащи, но това зависи и от селекцията, заяви треньорът. Водят се разговори с едно добре познато име със стаж и в “Б” група.

Насрочени са вече и три контролни срещи – две с третодивизионния ФК „Трявна”, които ще се играят при разменено гостуване на 5 и 9 февруари, и една с „Етър”, която ще бъде непосредствено преди началото на първенството за “виолетовите”. Борислав Евтимов вече е разговарял за контроли и с треньорите на „Бенковски” (Бяла) и „Спартак” (Плевен), като варианти за проверки са още „Локомотив” (ГО) и свищовският „Академик” в зависимост от това кой кога ще започне подготовката си.

Тагове: