Сн.: Мартин Папазов.

Хокеистите на „Калоян” изиграха поредните си срещи от Балканската лига през изминалия уикенд. Великотърновци се завърнаха от София с победа и загуба от сблъсъците си срещу „Червена звезда” и НСА. Двата мача протекоха равностойно, а всичко се решаваше последните минути.

В събота „Калоян” пречупи „звездите” с 6:3, като успя да поведе през третата част и до края увеличи преднината си на три гола. На пет пъти се разписа Мартин Костадинов, а едно попадение добави Детелин Спасов.

Умората от двубоя и късата резервна скамейка се оказаха решаващи за изхода на неделния мач. Търновските хокеисти водеха с 2:0 срещу НСА след първата третина, но софиянци успяха да постигнат пълен обрат и да спечелят с 4:2. Така те взеха реванш за тежката загуба от „Калоян” през октомври (1:8).

Следващите мачове на нашите са на 29 и 30 януари срещу водачите в класирането – „Ледени дяволи” и „Динамо”. Великотърновци приключват редовния сезон с двубои срещу солунския „Арис” и отново „дяволите”, а след това започват плейофите.

Актуалното класиране можете да видите ТУК.

Тагове: