Йордан Петков отказа да се завърне в „Етър” и да сложи по подобаващ начин край на богатата си състезателна кариера. Преди дни той получи оферта от ръководството на великотърновския тим, който стяга атака на „А” група, но размисляше върху няколко варианта и бе обещал да даде отговор днес.

Навремето Йордан Петков бе трансфериран от „Етър” в украинския „Ворскла” (Полтава), където игра срещу звезди като Андрий Шевченко. Заедно с него във „Ворскла” бе и настоящият старши треньор на „виолетовите” Велин Кефалов. От дълги години той игра в „Славия”, чийто капитан бе, а в момента е свободен агент.

Петков бе силно искан от етърци, за да заздрави отбраната и феновете се надяваха с опита си да помогне на стабилната двойка централни бранители Пламен Костадинов и Петър Ванков. Преди минути обаче той се е обадил на изпълнителния директор Димитър Манолов и му е обяснил, че не може да дойде в „Етър”, тъй като има оферта от Кипър.

Петков, който има 6 мача в националния отбор, е бил предложен на първодивизионния „Ермис” (Арадипу), който също спешно търси укрепване на защитата си, тъй като е допуснал най-много голове от всички отбори в кипърския елит. Българинът очаква отговор от „Ермис” до края на седмицата, но отказът му към „Етър” вече е факт.

Тагове: