Рашков (вляво) вече отново е в "Етър".

“Етър” си върна вратаря Радослав Рашков, който ще продължи кариерата си отново във великотърновския клуб. През лятото на 2009 г. стражът бе преотстъпен от тогавашния мениджър на клуба Иво Балъков на “Светкавица” и изкара в тима от Търговище година и половина.

Сега 23-годишният вратар се прибира обратно на стадион “Ивайло”. В сряда той направи първа тренировка с етърци и активно се включи в подготовката. “Рашков си е наш футболист, той беше само преотстъпен и сега решението е да си го приберем обратно. Така ще разполагаме с трима надеждни вратари за тежкия пролетен полусезон, който ни очаква”, коментира прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

Другите двама са Венци Димитров и Марко Карканджиу. Венци е на престижното 5-о място в генералното класиране на двете “Б” групи за най-добър млад футболист до 23 г., учредено от “Маридиан мач” в памет на Юлиян Манзаров.

На първата тренировка на “Етър” го нямаше само Марко Карканджиу, който е получил разрешение да се прибере на 10 януари, тъй като тогава има удобен полет от Италия.

В същото време пък друг досегашен играч на етърци пое към “Светкавица”. Синът на Бончо Генчев – халфът Явор Генчев започна подготовка с търговищкия състав. Той напуска “Етър” като свободен агент и няма никакви проблеми с преминаването си в “Светкавица”. Другият освободен от “Етър” играч – защитникът Тихомир Антонов, вероятно ще продължи кариерата си в “Спарта” (Самоводене).

Тагове: