С тържествен водосвет на стадион “Ивайло” стартира подготовката си “Етър”. Той бе извършен от отец Асен, който символично донесе иконата на “Св. Георги Победоносец” и благослови играчи и ръководство, като им пожела изпълнение на високите цели.

“Етър” тръгва към “А” група и това ще бъде най-хубавата година за Велико Търново, обяви изп. директор Димитър Манолов. Той обяви, че води разговори с различни спонсори, които ще бъдат финализирани до началото на полусезона, а предстоят и преговори на Петър Христов с двамата мажоритарни собственици за подпомагането на клуба. Кметът д-р Румен Рашев не можа да присъства на събитието поради личен ангажимент, но бе заместван от Йордан Грозданов, който призна, че д-р Рашев се е ангажирал да съдейства за директна финансова помощ от общината.

26 футболисти се явиха на първата тренировка. Новите имена бяха Стамен Ангелов и Павел Алексиев, за които вече съобщихме, и те имат двегодишни договори с клуба. На проби бе дошъл един от досегашните играчи на “Лудогорец”. Голямата новина обаче бе, че “Етър” е отправил оферта към досегашния капитан на “Славия” Йордан Петков. Защитникът промени решението си да сложи край на футбола и да става скаут на “белите”, като в момента има няколко оферти, които обмисля.

“Водим разговори с Йордан Петков, имам уверението му, че ще ми се обади с отговор дали приема нашето предложение. Има разговори с няколко отбора. Вчера за първи път говорих с него, направи ми впечатление на много интелигентен човек, който разбра, че има отговорност към великотърновския футбол. Казах му, че това ще бъде един перфектен бенефис за кариерата му през следващите 2-3 години”, заяви Димитър Манолов. Кефалов потвърди информацията, като заяви, че “Етър” се нуждае най-вече от подсилване на защитата.

Очакваният капитан на “Пирин” (ГД) Марио Близнаков не успя да дойде. Нападателят потвърди желанието си да облече виолетовия екип, а в благоевградските медии дори това бе обявено като свършен факт. Оказа се обаче, че Близнаков първо трябва да разтрогне отношенията си с “Пирин” (ГД), който е общински клуб и решение за освобождаването му трябва да вземе лично кметът на Гоце Делчев.

“Етър” започва тренировки на терените в Леденик, Самоводене, Килифарево и Дебелец. От 30-и обаче заминава на двуседмичен лагер в Сандански, където ще играе 4 контроли срещу елитни отбори. Засега сигурни са “Пирин” и “Вихрен”, но вероятно ще има и проверки с “Литекс” и с чуждестранен отбор. Иначе първата проверка у дома е на 22 януари срещу “Спартак” (Пл).

После играчите бяха изведени от треньорския щаб да правят обиколки на стадион “Ивайло” под бурните възгласи на агитката: “Хей, чуйте, луди сме, и ви се кълнем, че ви обичаме и ще ви следваме…”

Йордан Грозданов: “Общината ще участва финансово”

“Самото ми присъствие тук означава, че надеждата “Етър” да влезе в “А” група е голяма. Кметът е в отпуск и затова го представлявам днес. Сега е моментът, в който с общи усилия можем да постигнем целта. Преди 13 г. изпаднахме, дано сега отборът успее да влезе. Има всички необходими условия. Отборът е готов, трябват още някои усилия. Щом кметът е обещал, значи за този полусезон “Етър” ще има подкрепата на общината.

Ние участваме със стадиона, поддръжката на съоръженията, но тази година ще направим всичко възможно да помогнем и финансово, за да изпълним голямата цел. Сигурен съм, че д-р Рашев знае формулата как да помогнем на клуба”.

Тагове: