Услугите на 18 футболисти са ползвали треньорите в “Етър” през есенния полусезон, сочи статистиката на представянето им. В седем мача за първенство съставът бе воден от треньора Николай Арнаудов и неговия щаб, а в девет – от Велин Кефалов и екипа му. При първия етърци записаха 2 победи, 2 равни и 3 загуби. При Кефалов активът е 5 победи, 4 ремита и нито една загубена среща.

“Виолетовите” са вкарали 21 гола в изиграните 16 срещи (средно по 1.31 на мач), а са допуснали едва 11 попадения (0.69 средно на мач).

Почти неизменен титуляр на вратата е бил Венцислав Димитров, който има 15 мача и в тях е пуснал 9 гола. Един мач за първенство е записал Марко Карканджиу, който е пуснал 2 гола.

Вече е ясно, че етърци записаха най-доброто си класиране на полусезон досега с втората си позиция за 2010/2011 г. Изминалата година бе въобще най-успешна за тях с оглед и на крайното им 5-о място в последния шампионат.

За първи пъти виолетовия екип са обличали едва 18 играчи, което е абсолютен рекорд. При това – не за 12-15 мача, а за най-дългия полусезон, състоящ се от 16 двубоя. Това означава и че “Етър” е имал едно ядро, изнесло на гърба си тежестта на повечето битки.

Рекордьорите

Абсолютни рекордьори по участие са халфът Илиян Трифонов и защитникът Георги Гайдаров, които са взели участие във всички 16 срещи!

Осем футболисти пък са пропуснали само по един мач и имат по 15 участия. Това са Венцислав Димитров, Петър Ванков, Румен Лапантов, Стефан Харлов, Мариян Генов, Йордан Петров, Михаил Аврионов и Тихомир Кънев.

По 13 мача имат Мартин Димов и Димитър Кушев, а 12 – Пламен Костадинов и 10 – Георги Христов. Следват намерилите място в състава към края на полусезона Екундайо Джайеоба с 9 мача и Джихат Кямил със 7. Списъка завършват Мариян Иванов с 5 мача и Марко Карканджиу с 1.

Голмайсторите

21 гола са нанизали нападателите на “Етър” в чуждите врати, като повечето от тях са паднали през второто полувреме! Абсолютен рекордьор е Тихомир Кънев със 7 гола, който стана и голмайстор на цялата “Б” група заедно с още двама души.

По 3 гола имат Мишо Аврионов и Мариян Генов, а 2 – капитанът Петър Ванков и Йордан Петров. По веднъж са се разписвали Илко Трифонов, Румен Лапантов, Йордан Петров, Димитър Кушев и Екундайо Джайеоба.

Извън 16-те мача за първенството в статистиката са и трите мача за Купата на България. В тях “Етър” има едва победа (2:1 в Габрово с голове на Кямил и Кушев), едно реми 0:0 в Бяла Слатина (и победа с дузпи, но те не се броят) и една загуба от “Славия” с 0:1.

Етър 1924 – есен 2010 г.

играч/мачове/голове

Венцислав Димитров 15   –

Марко Карканджиу 1   –

Георги Гайдаров 16   –

Петър Ванков 15   2

Пламен Костадинов 12   –

Мартин Димов 13   –

Мариян Иванов 5  –

Георги Христов 10   –

Илиян Трифонов 16   1

Румен Лапантов 15   1

Стефан Харлов 15   –

Мариян Генов 15   3

Йордан Петров 15   2

Джихат Кямил 7   –

Михаил Аврионов 15   3

Тихомир Кънев 15   7

Димитър Кушев 13   1

Екундайо Джайеоба 9   1

Тагове: