Хокеистите на „Калоян” няма да имат мачове в Балканската лига до края на годината. По принцип великотърновци трябваше да играят на 4 и 5 декември срещу „Ледени дяволи” и „Динамо”, но това ще се случи в началото на 2011 г.

Причина за отлагането е прекалената ангажираност на ледена пързалка „Славия” и Зимния дворец с други спортни събития. Промяната в програмата е добре дошла за нашите, тъй като в момента отборът е пълен с болни и контузени.

„Щеше да е изключително трудно да съберем боеспособен състав за предстоящите мачове. Тъкмо сега ще имаме възможност да потренираме на пързалката в нашия град”, сподели за „Велико Търново спорт” играещият президент Павлин Костадинов.

До дни неговата фирма ще започне да изгражда леденото съоръжение, като този път то няма да е пред стадион „Ивайло”, а в парк „Дружба” (до у-ще „Св. Патриарх Евтимий”).

Ако температурите позволяват, пързалката може да заработи още в началото на следващата седмица. Размерите й ще бъдат същите като миналата година, а цените на билетчето – между 4 и 6 лв.

Тагове: