Сн.: www.regnews.net

Материал на www.regnews.net:

Феновете на „Локо”/ГО/ нямат много основания за радост напоследък, но двама футболисти на горнооряховския тим им дават сериозен повод да повдигнат посмачканото си самочувствие.

Братята Пламен и Христо Петкови издърпаха националния отбор на България до престижното четвърто място на европейското първенство в  зала за хора с увреден слух. Двамата футболисти бяха от големите звезди на континенталното първенство, провело в швейцарския град Винтертур, намиращ се непосредствено до Цюрих.

Представителният ни тим завърши на второ място в групата, което им отвори пътя към елиминациите. Нашите направиха зрелищно реми 6:6 със сърбите. Отстъпиха с 5:10 на Турция. Решителна се оказа победата им над Полша с 6:4. Близнаците бях с основен принос, след като Пламен забоде хеттрик, а Христо добави още два гола за успеха срещу „Дружина Полска”.

В 1/8 финала България пречупи традиционно силния тим на Италия с 4:3.

В 1/4 финала нашите разплакаха домакините, разкъсвайки ги с внушителното 7:0. Водещи фигури в състава на лъвовете отново бяха двамата горнооряховци Христо и Пламен Петкови. Този път Христо оформи хеттрик, а Пламен се разписа веднъж във вратата на „кръстоносците”.

Трикольорите прегоряха и на полуфинала трябваше да отстъпят на Русия с 3:6. В малкия финал българите загубиха от Холнадия с 1:3, а почетното попадение срещу „лалетата” бе дело на Пламен Петков.

Двамата братя завършиха с по 7 гола за представителния тим на България, който регистрира един от най-големите си успехи на международната сцена в зала.

Няма да е пресилено да се каже, че Христо и Пламен са големите отсъстващи в състава на „Локомотив” през последния месец. Двуседмичен лагер сбор с националния тим предшестваше участието им на европейското първенство в Швейцария.

-Много сме щастливи, че се представихме успешно на европейско първенство с екипа на България. Изживяването си беше уникално. Доволни сме, че двамата вкарахме общо 14 гола, а при малко повече шанс можехме да играем и финал, сподели Христо Петков.

Христо и Пламен са студенти ІІІ курс в НСА, специалност „футбол”.