Убедителна победа взеха шампионките на България “Етър-64” в първата си среща от гостуването в сръбския град Ниш. “Виолетовите” заминаха за два приятелски международни мача в западната ни съседка, като в групата бяха включени и две състезателки на “Бъки” (Габрово). Целта е националният селекционер Йонка Генчева да види моментното състояние на всички националки, играещи в родното първенство.

“Етър-64” игра с местния ХК “Червен кръст” и го разби с 38:21 (19:11), съобщи от Ниш президентът на клуба Атанас Атанасов. Първата част премина при доста равностойна игра, въпреки че до 10-ата минута етърки поведоха с 6:3. После домакините се активизираха и в 18-ата минута изравниха резултата – 8:8.

Българките обаче наложиха волята си и продължиха да поддържат аванс – 10:9 в 22-рата минута, а почивката дойде при 19:11.

През второто полувреме “Етър-64” наниза нови 19 гола срещу 10 на домакините и краят дойде при 28:21. Най-резултатна от българките беше Ина Стоилова, вкарала 8 гола. С по 6 са Соня Богданова и габровката Силвия Атанасова, с по 5 – Зоя Стефанова и Зорница Стефанова.

По предварителна програма тимът ни трябва да изиграе още един мач в Ниш, след което се прибира във Велико Търново.

Тагове: