Акция с призив към подкрепа на футболния “Етър” започват великотърновските фенове в навечерието на важния мач срещу “Чавдар” (Етрополе), който може да изведе етърци на второто място в класирането. Инициативата е на групата “HELLS ULTRAS”, съобщи от името на инициаторите Деян Денчев.

В групата членуват около 30 ултраси, чийто брой е плаващ и търпи промени, като не всички от тях членуват във Фенклуб “Етър”. Вчера чрез нашия сайт “HELLS ULTRAS” разпространи призив към всички великотърновски фенове, в който се казва:

„Ултрас група „HELLS ULTRAS“ започва акция “Подкрепяй “Етър!”

В нашата организация членуват само хора, за които подкрепата на любимия отбор не е просто хоби, а начин на мислене, начин на живот. Ето защо ние сме амбицирани да изградим едно ново и модерно лице на цялата публика на “Етър”.

Целта ни е с настоящата кампания да повлияем на възможно най-много фенове да загърбят своята пасивност, да преодолеем разединението, да кажем “не” на безхаберието.

Като водещо ядро сред търновската публика си позволяваме да започнем тази акция, тъй като вярваме, че можем да тласнем в положителна посока развитието на нашите привърженици. Искаме да изградим един европейски модел на подкрепа на любимия отбор, чрез който не само да спомогнем за промяната в мисленето и манталитета на редовите фенове, но и който да работи за връщането на повече етърци на стадиона.

От друга страна, чрез този нов модел, който се опитваме да наложим, заявяваме принципната си позиция и идея за противодействие на негативни явления като расизма и футболното хулиганство, които отблъскват немалко хора от българските стадиони.

Целите си ще осъщестяваме чрез целенасочена и постоянна работа. Няма да влизаме в преки или косвени конфликти с никого, а ще си служим с мирни и просветни средства. Началото поставяме с апел в които основният призив е “Подкрепяй Етър активно!” и “Не на пасивността, мълчанието и разединението!”

Ще продължим с акцията на повечето домакински мачове на любимия ни отбор, като следващите материали ще дават основни съвети и насоки към активна, качествена и модерна подкрепа.”

200 листовки с призива ще бъдат разпространени из целия град, а в деня на мача ще се раздават и пред входа на стадион “Ивайло”, каза още Деян Дончев. Отделно от това агитката готви подобаваща хореография по време на самия мач, която да оцвети във виолетово трибуните и да създаде неповторима атмосфера.