Бурнева в новия си тим, където получи № 99. сн. личен архив

Разменени визити с гръцкия “Докса” (Драма) подготвя хандбалният шампион на страната “Етър-64”. Тази година поради финансови причини великотърновки отказаха участие в европейските клубни турнири въпреки наличието на силен тим, но ръководството намира варианти за проверки с чужди тимове.

“Първият вариант бе да гостуваме в Драма тази седмица, но гръцкият клуб ни уведоми, че има три контузени основни състезателки и отложихме визитата си за след края на полусезона, т.е. след 23 октомври. От “Докса” пък след това ще дойдат във В. Търново по време на лагера на националния отбор”, заяви президентът на клуба Атанас Атанасов. Контактите между двата клуба датират още от 2002 г., когато там бе трансферирана Зоя Стефанова.

Етърки започват участието си в нашето първенство в неделя, когато от 17 ч. приемат новака в “А” група “Шугър” (Плевен). Междувременно “Етър-64” преотстъпи за 1 година Александрина Бурнева на турския “Саджлък спор” (Кастамону). Националката замина за Турция на 22 септември и вече изигра два мача от първенството на елитната група. Бурнева получи фланелка с № 99, на чийто гръб е изписано малкото й име, каквато е практиката в турското първенство.

20-годишната хандбалитска е единствената чужденка в отбора. Тя дебютира при гостуването на “Муратпаша” (Анталия), загубено с 40:29, а после игра и при победата с 40:33 над “Истанбул спор”.

Предоставените условия били отлични, средната възраст на тима є е само 22 г. “Саджлък спор” е сред елитните тимове в Турция и ще участва в евротурнирите за четвърти път. На 13 ноември туркините гостуват на “Ягодина” (Сърбия), а на 20-и е реваншът в Кастамону. Градът е с население колкото Велико Търново (70 000 жители) и се намира на южния бряг на Черно море в най-северната част на Турция. До настоящия сезон спонсор на “Саджлък спор” беше компанията “Тюрк телеком”.

Договорът за преотстъпване на Александрина Бурнева е до 30 май, на този етап нейни заместнички няма да бъдат привличани, съобщиха още от “Етър-64”.

Тагове: