Оспорвано регионално дерби предстои в поредния кръг на “В” група – от 16 ч. в Горна Оряховица местният “Локомотив” приема “Спарта” (Самоводене). Домакините нямат загуба в последните си 4 мача, като записаха една победа и три ремита. “Спартанците” пък вече 6 мача не познават вкуса на загубата. Рефер е Ивайло Лазаров от Плевен с помощници Г. Славов и А. Николов. “За мен това е по-особен мач – срещу отбор, който е означавал много за мен. Желанието ми е да покажа, че професионализмът не е угаснал в нас. За мен победата е задължителна, надявам се момчетата от “Спарта” да са го осъзнали, да покажат, че има колектив и да вземат трите точки”, заяви изп. директор на клуба Димитър Манолов.

Той изпълни обещанието си да облече от главата до петите отборите от детско-юношеската школа на “Спарта”. Подрастващите футболисти вече бяха снабдени с червено-черни екипи с емблемата на клуба, както и с червени анцузи точно като на представителния отбор.

Юношите младша възраст на “Спарта”, водени от треньора Ивайло Димитров, се класираха за следващия кръг в турнира за купата на БФС. Те отстраниха с 2:0 като гости “Видима” в Павликени. Тежък съперник им се падна за следващия кръг – бургаският “Черноморец”, като ще се играе само един мач и той ще е в Бургас на 27 октомври. Миналата година същият състав на Ивайло Димитров, набор 1995 г., бе и най-далеч стигналия тим от “Етър 1924” – на осминафинал за шампионската титла.