Отборът на „Чавдар” (Етрополе) използва паузата в първенството, за да изиграе контролен мач с „Литекс”. Етрополци, които след седмица гостуват във Велико Търново, не успяха да се противопоставят на шампионите и загубиха с 0:3. Всичките попадения за тима, в който доскоро помощник-треньор бе Велин Кефалов, паднаха след удари с глава.

Първо Барт се разписа в 10-ата минута, засичайки центриране от корнер на Янев, а 14 по-късно отново след ъглов удар точен бе друг французин – Нифлор. В 51-ата минута Светльо Тодоров оформи крайния резултат, като успя да оползотвори центриране от аутлинията на Цветанов. Ловчанлии имаха пълно превъзходство в мача, игран в Правец, и пропуснаха още положения.

За разлика от „Чавдар”, великотърновци няма да играят контрола, тъй като Кефалов предпочете да наблегне на здравите тренировки. Двубоят между „Етър” и „Чавдар” е на 16 октомври от 16:00 ч., а ако „виолетовите” победят, ще излязат на второто място. Лидерът „Ботев” (Враца) пък гостува в Микрево на четвъртия „Малеш”.

Тагове: